Láng Judit, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Láng Judit

Láng Judit írásai: 5
Láng Judit

Alkotmány és adójog

A jog abból a reményből fakad, hogy érdemes együttműködni, és a konfliktusok rendezésére „fair” játékszabályokat kialakítani; lehet bízni abban, hogy ezeket széles körben be is fogják tartani – dr. Deák Dániel.

Zugkocsmába hófehér biciklin

Áááá, nem vagyok jól, ki kell hívnom a vízvezeték-szerelőt. Helyi alkoholista, de nagyon rendes ember, csak hát kicsit nehézkes. Szombatra ígérte és még mindig nincs itt. Éjszaka elment a fűtés: kész, nem tudok mit csinálni. Reggelre iszonyúan megfáztam.

Otthontalanok

Nehéz egyedül. Pár hete költöztem el anyámtól, szeretem őt, de annyira elhasználódott a kapcsolatunk, hogy nem voltam képes maradni. Nem történt semmi különös, de akkor sem. Független szeretnék lenni végre. Abból is elegem van, hogy nincs pasim.

A kísértés

Adél egyedi kerámiákat és tűzzománc ékszereket árul saját belvárosi üzletében, abból él. Harmincöt éves, az anyjával lakik egy háromemeletes bérházban, közel a körúthoz, az ablakok a gangra néznek. Szeretője István: laza a kapcsolatuk, mert nem zavarja, hogy a férfinek más barátnői is vannak.

Hát, nem mindegy?

Cigány vagyok. Konkrétan kiver a víz, minden faji alapú, kulturális, vagy akármilyen megkülönböztetéstől: elmondom miért.Archívum

Hirdetés