2005. augusztus 10-17. Sziget • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

2005. augusztus 10-17. Sziget

Száznál több nemzetközi sztárt felsorakoztatva, hatvan helyszínen, naponta több száz programmal várja látogatóit az idei – immár a tizenharmadik – Sziget. A számos zenei helyszín mellett a Sziget a kultúra többi területéről is színvonalas programokat, igazi csemegéket kínál (színház, képzőművészetek, irodalom táncművészet). A Sziget „nulladik” napján, azaz augusztus 9-én a negyvenéves Illés zenekar lép a Nagyszínpad porondjára.

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a beharangozó sajtótájékoztatón mondta: „Az első 12 évben a rendezvény programhelyszíneit bővítettük, infrastruktúráját fejlesztettük és mára már elértük, hogy nemzetközi szinten is az egyik legnagyobb, legváltozatosabb esemény a Sziget. Ma már a költségvetés korábban bővítésekre szánt részét is inkább a minőség javítására fordítjuk, úgy a szolgáltatások, mint a programok terén. Ennek jegyében idén például a Nagyszínpadra kétszer annyi pénzt fordítottunk, mint előző évben. A Világzenei Nagyszínpad sztárjaira is másfélszer többet szántunk, de a HammerWorld Színpadra és a WAN2 Színpadra is többet áldoztunk. Ráadásul egy héttel későbbre csúsztattuk a Szigetet azzal a céllal, hogy közelebb kerüljünk a többi, nyárvégi nagy fesztiválhoz, remélve, hogy jobban ráérnek majd a nemzetközi sztárok és lesz kikre elkölteni a megnövelt büdzsét.”

Úgy tűnik, beigazolódtak a számítások, az egyik jelentős európai szaklap, fesztiválokat taglaló különszámában ezt közölte: „A magyarországi Sziget Fesztivál már nemcsak sokszínűségében és hangulatában előzi meg a kontinens többi eseményét, hanem idei programkínálatával is beelőzni látszik nagynevű társait. Az idei line-up-ja az egyik legerősebb az európai fesztiválok közt. Érdemes odafigyelni!”

Az öt nemzetközi nagyszínpad porondján olyan sztárok váltják egymást, akik minden magára valamit adó fesztiválon főszámként lépnek fel, akik számos nemzetközi zenei díjat söpörtek be az elmúlt időszakban. Csak néhány szereplő: Franz Ferdinand, Good Charlotte, Korn, Nick Cave and the Bad Seeds, Natalie Imbruglia, Sean Paul, Underworld, The Game, Morcheeba…

Többet a www.sziget.hu web-oldalon lehet megtudni!


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS