Sziget Fesztivál 2003 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Sziget Fesztivál 2003

A nagy buli: július 30-tól augusztus 6-ig

Ismét egy pörgős, bulis hetet ígér Európa egyik legnagyobb ifjúsági, kulturális fesztiválja, a Sziget Fesztivál. Az idén július 30-tól augusztus 6-ig tartandó rendezvény a már megszokott változatos programkavalkádot, nemzetközi zenei sztárokat, a hazai élvonal legjobbjait, valamint a kultúra egyéb válfajait – színház, kabaré, kiállítások, szabadiskola, gyerekprogramok – mutatja be.

Nemzetközi sztárokat és a hazai élvonal legjobbjait sorakoztatja fel évek óta a Sziget Fesztivál leglátogatottabb programhelyszíne, a Nagyszínpad. Az egy-egy alkalommal mintegy 40 ezer nézőt befogadni képes helyszín idén is erős programfelhozatalt kínál. Naponta három külföldi zenekart láthat majd a Sziget közönsége, így a nyitónapon a Björn Again, Spyro Gyra, Shaggy, másnap a Slovo, Lamb, Patti Smith, pénteken a Dreadzone, Asian Dub Fundation, Morcheeba, szombaton a The 69 Eyes, Panjabi Mc, Moloko, a naptári hét utolsó napján az Earth Wind & Fire Experience featuring, Al McKAY Allstars, De-Phazz, Fun Lovin’ Criminals lép fel. A hétfő Michael Rose és Sly and Robbie, H-Blocks, Slayer koncertjét hozza s az utolsó koncertnapon a Voodoo Glow Skulls és a Massive Attack mutatkozik be.

Minden nap egy-egy magyar zenekar is fellép a Sziget Nagyszínpadán. Sorrendben a FreshFabrik, Sziámi, Neo, Kispál és a Borz, Heaven Street Seven, Tankcsapda és az Anima Sound System lesz látható-hallható.

A Sziget szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a Fesztivál szolgáltatásainak fejlesztésére. A korábbi években sok energiát és pénzt fordítottak a szervezők a fesztivál infrastrukturális fejlesztésére. Így rendezvény előtt a teljes közműhálózatot átvizsgálják és a szükséges felújítási munkákat az ivóvíz és a csatornahálózatban is elvégezik, ezen túl bővítik az elektromos hálózatot és felújítják a közvilágítást is. Szintén karban tartják a sziget úthálózatát. A szervezők további, eddig használhatatlan területeket újítottak fel, tovább növelve a Hajógyári Sziget egész évben hasznosítható területét. 2001-ben például egy 1,2 hektáros, korábban illegális szemétlerakó helyet tisztítottak meg saját költségen, amit később parkosítottak. Erre mintegy 5 millió forintot költöttek saját forrásból. Mindösszesen a Sziget Kft. az elmúlt években közel 40 millió forintot fordított önerőből a Hajógyári Sziget fejlesztésére, környezetének szebbé tételére. Mindezt a szerződésben vállalt helyreállítási kötelezettségükön túl.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS