Sipos: Kecskemét továbbra is „aranyos” szeretne maradni • Hetedhéthatár

Sport

Sipos: Kecskemét továbbra is „aranyos” szeretne maradni

Augusztus 18-23 között kerül sor Kecskeméten a XIII. Kettes-fogathajtó Világbajnokságra.
Eddig 23 nemzet 72 fogata nevezett, de még várnak újabbakat. Hazánkat kilenc fogathajtó – Farkas László, Galambos Nándor, ifj. Juhász László, Láng Zoltán, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Ling Attila, Selyben Zsolt, Varga Péter, Kovács Csaba, Lantos Gábor és Szécsi Sándor – képviselheti, közülük az utolsó három egyelőre tartalék. Kéthetes edzőtáborozásuk a zánkai üdülőparadicsomban augusztus 16-ig tart.

A szerdai megnyitót követően csütörtökön-pénteken a díjhajtásra, szombaton a maratonhajtásra, vasárnap pedig az akadályhajtásra kerül sor. Az első és utolsó számot a kecskeméti stadionban, míg a szombati maratont ennek közelében, de a nézők által jól követhető terepen rendezik. Mindhárom versenyszám végén eredményt hirdetnek

Az információkat az itt tartott sajtótájékoztatón hallottuk.

A Hetedhéthatár az iránt érdeklődött, hogy milyen illusztris vendégek várhatók a világbajnokságon.

Finta Gábor szövetségi kapitány a következőt válaszolta:

A szerda esti megnyitón Varga Zoltán sportminiszter és Bányai Gábor Bács-Kiskun megyei közgyűlési elnök, míg a vasárnapi záróünnepségen Gráf József agrárminiszter és Zombor Gábor kecskeméti polgármester biztos ott lesz. Ezenkívül a Bajor Parasztpárt elnöke.

Elképzelhető, hogy megtiszteli a rendezvényt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Schmitt Pál a MOB elnöke, az Európai Parlament alelnöke.

A várható eredményt firtató kérdésünkre Sipos László Kecskemét alpolgármestere a következőt válaszolta: Bízom benne, hogy városunk továbbra is „aranyos” marad, mert utoljára aranyeső volt az érmeket tekintve.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS