Egy csipetnyi Brazília • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Egy csipetnyi Brazília

Első alkalommal rendezett Brazíliáról bemutatót a Havas Creative Tours, amelyen részt vett Őexcellencája Sérgio Eduardo Morora Lima, a Brazil Szövetségi Köztársaság nagykövete, valamint a TAP Portugal és az Aviation GSA Co. vezető munkatársai.

A szerző S. E. Moreira Lima nagykövettel

S. E. Moreira Lima nagykövet köszöntőjéből megtudhattuk, hogy Brazília a világ ötödik legnagyobb országa, Dél Amerika területének kétharmadát foglalja el. Lakosainak száma majdnem 200 millió. A GDP világrangsorban is a hetedik helyet foglalja el. Az ENSZ alapító országa. Egy feltörekvő nagyhatalom, Kína, Japán, az Egyesült Királyság után az amerikai államkötvények negyedik legnagyobb birtokosa. Természeti csodái révén a turizmusban is nagyobb szeletet kíván kihasítani magának. A turisták örömére több ezer kilométernyi tengerpartját az állam nem engedi beépíteni. A nagykövet elmondta, hogy amikor született, még provinciális ország volt hazája, most pedig a lakosság 90%-a városokban él, felgyorsult az urbanizáció. Tervei között szerepel erősíteni a gazdasági kapcsolatokat és a beruházási kedvet a két ország között. Közelebb hozni a brazil multinacionális cégeket és intézményeket Magyarországhoz. Szeretné, ha magas színtű kapcsolatok jönnének létre az állami és privát szektorban is, és ha minél több ember utazna Brazíliába Magyarországról valamint onnan ide. A Magyarország és Brazília közötti kereskedelmi és turisztikai forgalomban még igen sok a kihasználatlan lehetőség – fejezte be előadását S. E. Moreira Lima.

Szarvas István Francisco Havas társaságában

Francisco Havas, a Havas Creative Tours tulajdonos-igazgatója elmondta, hogy Brazília egyik vezető utazási irodáját vezeti, mely a Grupo Águia vállalattal fuzionálva ma 11 céget és 400 alkalmazottat foglalkoztat. Brazília valamennyi jelentős idegenforgalmú városában rendelkezik partnerképviseletekkel, és szinte az összes dél-amerikai országba szervez beutaztatást.

Szolnok Péter, a TAP képviseleti igazgatója ismertette hogy a volt portugál gyarmatokra értelemszerűen sűrű járatokat üzemeltető légitársasággal (lisszaboni átszállással) Brazília tíz fontos idegenforgalmi és üzleti gócpontja érhető el. Ha aznap nincs csatlakozás, díjmentes szállást, transzfert biztosítanak a portugál fővárosban. A főváros Brasília az egyetlen modern város, mely felkerült az UNESCO világörökségi listára.

Brazil tánc

Sárdi Dezső, az Aviation Bt. tulajdonosaként a Havas Creative Tours – és többek között – a Hahn Air magyarországi vezérképviseletét látja el. Diószegi Ilona, a cég kereskedelmi referense a Brazílián és Dél-Amerikán belüli „Légi Bérletek” rendszerét ismertette. A GOL Brazil; a GOL Northeast Brazil és a TAM Brazil Airpass segítségével rugalmas légi összeköttetés biztosítható. Sárdi Rezső 33 évig képviselte hazánkban a Varig brazil légitársaságot, és ez idő alatt 40 ezer magyar kiutaztatását szervezte (többek között ezen sorok írójának 1988-ban) Brazíliába, a 90-es években együtt tevékenykedtünk a Brazil-Magyar Társaságban.

A workshop, melynek a budapesti Radisson Blu Béke Hotel adott otthont, fergeteges karneváli táncos bemutatóval és csípős brazil ételkülönlegességek kóstolójával zárult.

Fotó: Lantai József


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS