A Mikulás Éjszakája • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A Mikulás Éjszakája

A Mecseki Mikulás hagyományos eseménye Miklós előestéjén, hogy megmutatja az érdeklő kicsiknek és nagyoknak az ajándékosztás előkészületeinek fortélyait és a mikulásipari szokásokat.

Ez alkalommal sem lesz másként, tudhatjuk meg Mikulás leveléből:

Kedves Kis Barátom!

Szeretettel várlak a Mikulás Éjszakáján 2012. december 5-én 16.00-19.00 óra között a MikulásVárban (Pécs, Jókai tér 3., SweetHome Lakberendezés). Megismerkedhetsz az Ajándékosztás Éjszakájának előkészületeivel, és a mikulásipar fortélyaival. Itt, akár megkérdezheted a Mikulástól azt is, amit eddig nem mertél megkérdezni!

Találkozzunk a MikulásVárban!
Ho-ho-ho-hó!

Mikulásvár:

http://www.mikulasvar.hu/

http://www.facebook.com/mikulas.pecs

Mikulás Éjszakája.

http://www.facebook.com/events/374332812659788/

*

Mikulásvárás a Mikulásvárban

Az  előző  évek  során  hagyományossá  vált  Pécsett a  Mikulásvár elnevezésű akciósorozat,  melynek  első  eseményeként Mecseki Mikulás Találkozó keretében gyűltek össze az érintettek, a Mikulásvárban (Jókai tér 3.).

A tanácskozást követően a belvárosban Mikulásokkal, Télapókkal  és  segítő manókkal  is találkozhattak a városlakók. A találkozó korelnöke a Gemencből érkezett Pörbölyi Mikulás volt.

A mikulástalálkozón egybegyűltek többek között a következőkről cseréltek véleményt, így elemezték:

– az idei jósági indexek alakulását,

– az idei ajándékozási szezon megszervezését,

– a gyerekektől érkező levelek feldolgozására is sor került,

– feltöltötték a csillámpor és szaloncukor készleteket, és sor került

– a „Mikulás Vár” elnevezésű eseménysorozat és

– a Cipősdoboz Akció ismertetésére is.

A szakmai program eredményeként az érintettek megállapították, hogy minden készen áll az idei Mikulás- és karácsonyvárásra, így ebben az esztendőben sem maradnak el az ünnepek: lesz Mikulás és Karácsony is.

Pécsett Mikulásnapi látványosság továbbá, hogy a Mikulás előestéjén a gyermekek a Mikulásvárban megleshetik, hogyan is készül a Mikulás az ajándékosztás éjszakájára. Így a Mikulás mellett találkozhatnak az ünnepvárás élményével,  az ünnepi szokásokkal és -érdekességekkel.

Kedves színfoltja lesz még az ünnepi készülődésnek a december 20-ára időzített Csillagszóró Akció elnevezésű ismeretlen ismerős találkozó is a belvárosban.

MikulásVár: http://www.mikulasvar.hu/

Mikulás Pécs: http://facebook.com/mikulas.pecs


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS