Tóth László: Elégedett vagyok a Judo eredményekkel • Hetedhéthatár

Sport

Tóth László: Elégedett vagyok a Judo eredményekkel

A csütörtöki aranynap után pénteken egy hetedik hely a 16 éves Gercsák Szabina révén. Szombaton bronz nap volt. A férfiak 100 kilós versenyében Bor Barna, a hölgyek 78 kilós küzdelmében pedig a korábbi kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél lett harmadik. A vasárnapi csapatküzdelmekben az ötödik helyen végzett a férfi válogatott. Ukrajna 4-1 arányban bizonyult jobbnak a bronzmeccsen, csak Csoknyai Lászlónak sikerült győztesként elhagyni a szőnyeget. A nők a vigaszágon szálltak szembe az osztrákokkal, 3-2 re kikaptak. A férfiaknál Grúzia, a hölgyeknél Hollandia nyerte az aranyérmet.

A bronzmeccs előtt a sajtószobában a nemzetközi tájékoztatón a Nemzetközi Judo Szövetség és a Magyar Judo Szövetség elnökei válaszoltak lapunk kérdéseire.

Szergej Szovejcsik elnök Úr! Putyin elnök kitűnő judós, ő a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnöke. Milyen hatással van ez az ország judo sportjára?

Természetesen pozitív hatással van. Az elnök többször elmondta, hogy sokat köszönhet a judónak. Hozzátenném, ez mutatja, hogy egy szegény sorból származó ember, aki egy ilyen küzdősportban elért eredményt, az országunk első embere lehet. Ez példát mutat a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt.

Tóth László elnök Úr! Elégedett az eredményekkel? Emlékszem, a verseny előtti sajtótájékoztatón milyen eredményt várt!

Elégedett vagyok a szervezéssel, a sajtó munkájával. A vendégek és a Nemzetközi Szövetség is pozitívan nyilatkozott a lebonyolításról. Ígérem, hogy a következő EB nem 32 év múlva lesz, rövidesen újabb versenyt rendezünk. A nézők lehettek volna többen, de ez nem rajtunk múlott. Két érem és két pontot érő helyezés volt a célkitűzés. Lett három érem és négy pont szerzés. Nagyon örülök Zombori Bence és Karakas Hedvig ötödik helyének. Elégedett vagyok az eredményekkel.

(Tóth László április 27-én vette át Szergej Szolovejcsiktől EJU érdemrend arany fokozatát).

Nézzük az összesített eredményt!

A magyarok 49 mérkőzésből 28 győzelem, 21 vereség.

Éremtáblázat     Arany  Ezüst  Bronz

1. Franciaország     4          1         7

2. Grúzia                   3          3         1

3. Oroszország        2          2         2

6. Magyarország    1          –           2


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS