PEAC-PÉCS: cél a legjobb négy közé kerülés • Hetedhéthatár

Sport

PEAC-PÉCS: cél a legjobb négy közé kerülés

A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata 2013. június 27-én sajtótájékoztatót tartott a Zsolnay Kulturális Negyedben. A sajtótájékoztatón Mészáros Zalán, Željko Djokic és dr. Halmos Péter értékelték a csapat előző szezonbeli szereplését, valamint ismertették a célkitűzéseket és az ősszel induló bajnoksággal kapcsolatos tudnivalókat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 20,5 év átlagéletkorú, nagyrészt középiskolás, ill. egyetemista korú fiatallal, (nyolc pécsi nevelésű és két pécsi kötődésű) valamint hat hivatásos sportoló szereplésével elért Adria Liga 3. helyezés, a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás, továbbá a magyar bajnokságban az Európa Kupa indulási jogot érő helyezés nagyszerű eredménynek tekinthető.

A 2013/2014 szezonban célkitűzés a legjobb négy közé kerülés mind a magyar bajnokságban, mind a Magyar Kupában, emellett a csapat le szeretné tenni névjegyét az európai porondon is. A Magyar-Szlovák Bajnokságban cél a tapasztalatszerzés, mivel az új sorozattal Európa egyik legerősebb bajnoksága van kialakulóban 4-5 Euroliga, továbbá 4-5 Európa Kupa indulóval. A Magyar-Szlovák Bajnokság a tervek szerint szeptember legvégén, vagy október első hetében kezdődik, a PEAC-Pécs előreláthatólag heti két mérkőzést fog játszani a sorozatban.

Az Európa Kupa csoportköre november 7-én indul, amennyiben viszont selejtezőkör is lesz, a két játéknap október 11. és 18. lesz. Az Európa Kupába a nevezést a klub leadta, a pénzügyi feltételeket az induláshoz teljesítette, így már semmi sem gördíthet akadályt a PEAC-Pécs nemzetközi szereplése elé.

A 2013/2014-es szezon csapatának összetételével kapcsolatban megtudtuk, hogy a PEAC-Pécs tovább halad a megkezdett úton, és a tavalyi szezon után tovább folytatódik a pécsi nevelésű fiatalok beépítése az együttesbe. A tavaly már szerződéssel rendelkező Raus Vivien (2-es poszt, U18 válogatott) mellé csatlakozik Szücs Réka (1-es poszt), illetve Kaposi Pálma (3-4) is, mindketten a PVSK-ban nevelkedtek. Mellettük Sánta Petra (1-es poszt) továbbra is a klub játékosaként, de a két sportszervezet megállapodásának értelmében a PVSK amatőr, illetve junior együttesével készül sérüléséből felépülve.

A klub hosszú távú terveinek részeként szerződéssel rendelkezik az erdélyi magyar Demeter Hanna (3-as poszt, román U20 válogatott), érkezik a fiatal tehetség, Pap Regina Szekszárdról (4-5-ös poszt, U20 válogatott), illetve az alacsony poszton bevethető Nagy Dóra Győrből (1-es poszt, U18 válogatott). Mindketten a Pécsi Tudományegyetem hallgatói lesznek az ősztől. A 20 év alattiak nyolc fős kontingensét Kiss Virág (5-ös poszt), a Rátgéber Akadémia ifjú, 15 éves tehetsége teszi teljessé.

A tavalyi szezonban komoly, meghatározó alapot jelentő magyar mag (Nagy-Bujdosó Nóra, Fűrész Dia, Horváth Lilla) mellett szerződéssel rendelkezik a 3-as poszton bevethető Sanja Orozovic (2+1 év, 3-as poszt). A csapatnak sikerült szerződtetni a korábban (2011, Gospic) Euroligában is kiemelkedően teljesítő, az utóbbi két szezonját pedig az izraeli Ramat Hasharon meghatározó játékosaként töltő, 1-2 poszton bevethető jamaikai Maurita Reid-et is. Mellettük 5-ös poszton és egy mezőnyjátékos személyében várható még erősítés Pécsett a nyár folyamán.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS