Made in Pécs Fesztivál • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Made in Pécs Fesztivál

Pécset közel egy évtizeddel ezelőtt Magyarország „Liverpooljaként” emlegette cikkében egy újságíró. Való igaz, hogy igen sok ismert előadó karrierje indult a Mecsek déli lábainál fekvő városból. Innen származik Rudán Joe, a hazai rockzenei élet egyik fenegyereke és egyik zenekara a Coda. Az immár húsz éves Kispál és a Borzról, illetve a Kiscsillagról közismert, hogy pécsiek. Innen indult Takáts Eszter, a 30Y, a Punnany Massif, a Psycho Mutants, a Burzsoá Nyugdíjasok, a Tesco Disco, a HétköznaPICSAlódások, a Perfect Symmetry, a Spacesh!t, a Ska-Pécs, az Intim Torna Illegál, a TükeZoo, a Halott pénz, a The Immigrants és Járai Márk.

Újabb fiatal tehetségek felkutatása céljából 2016. január 8-9-én hagyományteremtő céllal rendeznek a városban fesztivált, ahol az összes jelenleg is aktív pécsi együttesnek és szólistának bemutatkozási lehetőséget biztosítanak professzionális körülmények között. Közben pedig keresik a legjobb pécsi dalt is. A Made in Pécs Fesztivál öt belvárosi helyszínén (Eozin, Nappali, Pécsi Est Café, Szabadkikötő, Strausz Ti-ti-tá) egész nap közel 100 pécsi együttes és szólista fog fellépni, 20 perces minikoncertekkel. Az ötletet a februári Made in Pécsben (a város ingyenes programajánló magazinja kulturális ajánlókkal, interjúkkal, valamint éles, de jogos kritikákkal – a szerk.)  megjelent nagy pécsi zenekari adatbázis adta, ahol alapos kutatómunkával összeszedték az összes működő pécsi bandát és elképedve tapasztalták, hogy számuk majdnem eléri a 100-at. Azóta weboldalukon folyamatosan frissítik az adatbázist.

Visszatérve a legjob pécsi dal megmérettetéshez, a Made in Pécs Fesztiválon fellépő zenekaroktól – nyilván azoktól, akik kedvet éreznek hozzá – a szervezők azt kérték, hogy az alkalomra írjanak a saját stílusukban egy Péccsel kapcsolatos, Pécshez kötődő dalt. Az elkészült műveket bemutatják weboldalukon és megmérettetik őket a nagyközönség előtt. A dalversenyre elkészült számoknak megpróbálják a lehető legnagyobb országos publicitást biztosítani. A közönségen kívül a magyar zenész szakma prominenseiből álló zsűri is értékelni fogja a pályaműveket és kiválasztja közülük a legjobbat, melyet díjaznak is.

A fesztivál Facebook-oldala ide kattintva érhető el.

 

Made_in_Pecs_Fesztival


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS