Hobo felkorbácsoló felfedezései • Hetedhéthatár

Színház

Hobo felkorbácsoló felfedezései

A budapesti Nemzeti Színház műsorán szereplő Ady-estjével vendégszerepel a Pécsi Harmadik Színházban Földes László Hobo 2016. január 5-én és 7-én este 7 órakor.

Hobo1A föltámadás szomorúsága című összeállításról ő maga így vall: ,,Nem Ady-körképet szeretnék adni, hanem azokat a verseket mondom el, amelyekben válaszokat találtam a saját problémáimra. Ezekben a versekben megmutatkozik az útja végéhez közeledő férfi nem lankadó felelősségű, harcos, ostorozó hazaszeretete Európa közepén, viszonya a múlthoz, a történelemhez, sorstársaihoz, a Nyugathoz, valamint hálás emlékezése az elmúlt szerelmekre, álmokra és reményekre.” A 2014 áprilisában bemutatott előadást Vidnyánszky Attila rendezte, a zenei aláfestést Fekete-Kovács Kornélnak köszönhetjük.

Hobo2A Nemzeti Színház magazinjában a premier előtt megjelent, Hobóval készített interjúban a művész úgy fogalmaz, hogy ,,felkorbácsoló felfedezések” voltak számára Ady versei és publicisztikái. ,,Tudom, érzem, milyen elképesztő szellemi energiák mozgatták Adynak, Pilinszkynek, József Attilának a kezét. Olyan rálátás van verseikben az életre, amivel én nem rendelkezem – mondja Hobo. – Mankót kaptam Adytól, aki segít átgondolni, sőt elviselni a saját koromat.”

Az előadóesten harmincegy Ady-költemény hangzik el, ebből tíz megzenésített versként, mások zenei aláfestéssel, s lesznek ,,önmagukban” megszólalók is. A január 7-iki előadásra minden jegy elkelt, január 5-re még vásárolhatók belépők.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS