A Pécsi Harmadik Színház februári műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház februári műsora

Mit sem törődve azzal, hogy a legrövidebb hónap következik, bőséges kínálattal várja a közönséget a Pécsi Harmadik Színház februárban. Korábban bemutatott, felnőtteknek szóló nagy sikerű előadásaik, a tragikumot és komikumot remekül ötvöző Bányavirág és Piszkavas továbbra is látható lesz; az óvodás és kisiskolás gyermekeket pedig a népszerű interaktív koncertmesével, a Csibész Csabival várják.

Marie Jones: Kövek a zsebben című kétszereplős színműve Götz Attilának és Bánky Gábornak kínál igazi színészi bravúrt: 14 szerepben 98-szor váltanak alakot. Az ír kisvárosban játszódó mű azonban nem pusztán ötletparádé, hanem komoly kérdéseket is felvet kis népekről és nagyhatalmakról, statisztákról és főszereplőkről, látszatról és valóságról, reményről és kiábrándulásról.

Két fontos premierre is készül a színház: Vincze János rendezésében mutatja be február 15-én Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? című abszurdját. Kortárs szerzőnknek ez az egyik legismertebb és legtöbbet játszott darabja, amely László Csaba, Németh János, Götz Attila, Bánky Gábor és Krum Ádám főszereplésével ígér tartalmas szórakozást a nézőknek.

Február 25-én pedig egy mai német szerző, Kai Hensel: Klamm háborúja című monodrámáját mutatják be. Az Oberon Társulattal közös, osztályterem-színházi produkciót Ákli Krisztián rendezi, László Csabával a címszerepben. A főként 16-19 éves diákoknak (és tanáraiknak) szóló előadás tantermi keretek között kérdezi-vitatja-keresi az igazságot az iskoláról és arról, hogy ki a felelős egy diák öngyilkosságáért. Az előadást hozzá kapcsolódó drámapedagógiai foglalkozás egészíti ki.

 

PHSZ_2016_februar_1
PHSZ_2016_februar_2

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS