A jó alvás elérhető álom • Hetedhéthatár

Emberi tényező

A jó alvás elérhető álom

Az  alvásgyógyászat és az alváskultúra kiemelkedő nemzetközi eseménye a World Sleep Day, az Alvás Világnapja. Ezen a napon a világ számos országában orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és az alvatlanság egyre inkább népbetegség; megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk.

A világnap idén március 18-án, pénteken kerül megrendezésre több mint negyven országban. Az idei világnap szlogenje a nemzetközi szervezet ajánlása alapján:  Good Sleep is a Reachable Dream – a jó alvás elérhető álom.

WSD2016Magyarországon több szakterület összefogásával, a World Association of Sleep Medicine partnerségével kerül sor a központi konferenciára Budapesten. Ezúttal a következő témakörök kerülnek fókuszba: alvás és egészség, minőségi alvás, módszerek, eszközök.

Ahogy világszerte, úgy hazánkban is egyre többen fontosnak tartják: ne csak a betegség és a kellemetlen tünetek esetén jusson eszünkbe az alvás: figyeljünk magunk és mások minőségi alvására, szolgálja ez az életfunkció az egészséges létet, hogy minőségi pihentető alvással járuljunk hozzá az egészségünkhöz. A magyarországi alváskultúra érdekében orvosok, gyógyítók, szervezetek, vállalatok és számos támogató fejezte ki csatlakozását a WSD Hungary programjához. Így a Magyar Alvástársaság, a Magyar Hypertónia Társaság, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság, a Magyar Pszichiátriai Társaság, a Semmelweis Egyetem és mások lesznek szakmai partnerei az idei eseménynek, amelynek jelentőségét erősíti, hogy a WHO 2017-től az alvást önálló diszciplinává kívánja minősíteni. Szakmai és társadalmi összefogással, az alváshoz kapcsolódó orvosi és média együttműködéssel Magyarország a példamutató országok gyakorlatát erősítheti. Erről is szól a World Sleep Day Hungary 2016. idei rendezvénye.

Az esemény részleteiről hamarosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS