250 Hetedhéthatár - Búcsú a nyomtatott laptól • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

250 Hetedhéthatár – Búcsú a nyomtatott laptól

Tizenkét és fél év után elköszön a Hetedhéthatár magazin nyomtatott változata – stílusosan: a 250. szám megjelenésével. Ezentúl az interneten él tovább a lap – azaz nem végről beszélünk, hanem az újság történetében egy másik fejezetről.

Az első lapszám borítója

A mostani szám 32 oldalából maradt körülbelül 2000 karakter arra, hogy búcsút mondjon a kiadó-szerkesztő. De hogyan férne bele ennek a 250 számnak, az 1997 decembere óta eltelt időnek a története ebbe a pár sorba? Egy biztos: akiknek a képe most itt látható az elköszönő sorok mellett, méltóak arra, hogy emlékezzünk rájuk – meghatározó alakjai voltak a lapnak: míg éltek, addig azért, amikor elmentek, azért. Akkor adtak igazán nagy felelősséget, amikor itthagytak minket – mert akkor már miattuk is folytatni kellett… Hogy amiben ők hittek, a jó szó erejében, azt vigyük tovább helyettük is. Szántó Dezső, aki nélkül el sem indulhatott volna a Hetedhéthatár, haláláig kitartott a lap mellett főtámogatóként – neki köszönhetően élt az újság az első tíz évfolyamában. Utána próbálkoztunk mindenfelé, de egy kulturális, pártsemleges magazin kevesek szívügye volt (köszönünk is nagyon minden forintot, amit támogatásként kaptunk). Az elmúlt két évben egy-egy szám megjelenését támogatta Pécs Város Önkormányzatának Kulturális Bizottsága is, de pont az Európa Kulturális Fővárosa évében már nem… 2010 – Pécsett a kultúra éve. Eddig bírta a magánlap a kultúra nyomtatott szolgálatát. A Hetedhéthatár új fejezetében a www.hetedhethatar.hu web-oldalon kívül lesznek még további Hetedhéthatár-füzetek – az eddigi tizenkettőt követik a továbbiak, elsők között: Komlós Attila füzete, Bogádi Kis György emlékfüzete, Szigetvári Krisztián füzete –, könyvek – már készülőfélben van Jéki László harmadik kötete, Kamarás Klára verseskötete –, ezek a közeljövő tervei.

Köszönettel tartozik a magazin Cser Valérnak, a tördelőszerkesztőnek, a Bornus 2009 Nyomdának, a Netmester produkciónak, a Magyar Posta hírlapterjesztőinek, a pécsi Iparos Kisvendéglő Fischer urának és dolgozóinak, valamint a mindenben segédkező unokaöcsémnek, Gungl Miklósnak. Továbbra is összejövünk az Iparos Kisvendéglőben, csak nem lesz kezünkben a nyomtatott újság, hanem a laptop, amin a www.hetedhethatar.hu-ra kattintunk. Kérjük hűséges olvasóinkat, hogy tegyék ugyanezt – keressék az új írásokat a Hetedhéthatár honlapján és keresgéljenek az archívumban is!


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS