A Pécsi Harmadik Színház márciusi műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház márciusi műsora

A Pécsi Harmadik Színház márciusi műsorában kicsiktől nagyokig, unokától nagyszülőig minden korosztály  megtalálhatja a kedvére való, tartalmas szórakozást. A teátrum legújabb bemutatója, Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? című színműve mindennapjaink sorskérdéseit (szabadság és hatalom, egyén és szabadság, fenyegetettség és tehetetlenség, egymásra utaltság és szolidaritás) állítja a középpontba, s Vincze János rendezésében László Csaba, Németh János, Götz Attila, Bánky Gábor és Krum Ádám játssza az öt főszerepet. Az ír Martin McDonagh drámája, a Piszkavas könnyed játék és véres valóság mesteri ötvözeteként enged bepillantást egy nehéz anya-lánya kapcsolatba, Bacskó Tünde és Füsti Molnár Éva megrendítő alakítása révén.

Örkény István: Tóték című tragikomédiáját közkívánatra újítja fel a színház. Vincze János rendező dramaturgiai díjjal is jutalmazott, ötszereplős átiratában – az időközben Budapestre szerződött – Fillár István játssza az Őrnagyot. A László Csaba főszereplésével bemutatott tragikomédia, Székely Csaba: Bányavirág című darabja nem a nosztalgikus-idilli Erdély-képet erősíti, hanem fájdalmasan groteszk humorral és erős öniróniával tárja elénk a székelykapuk mögötti világot.

A színtiszta nevetésre vágyóknak Horváth Krisztián és Moravetz Levente zenés vígjátéka, A világ teremtődése ígér felhőtlen szórakozást Mikó Istvánnal, Beleznay Endrével, Dévényi Ildióval, Szívós Győzővel és Buch Tiborral a főszerepben.

A kistelepüléseken újjáéledő amatőr színjátszást segíti a Pajtaszínház program, melynek baranyai résztvevői (majsi, hidasi, garéi, nagynyárádi és mágocsi csoportok) mutatkoznak be nálunk március 20-án.

Tamás Éva Játéktára húsvéti készülődésre várja a családokat, a Csibész Csabi című interaktív koncertmesét pedig az ovisoknak, kisiskolásoknak szánják. A varázslatos egyéniségű szlovákiai énekes-mesemondó, Écsi Gyöngyi a Szőlőszem Kálmán című előadással érkezik Pécsre ismét. Léleknyitogató produkciója azt példázza, hogy megszületni isteni ajándék, hát még akkor, ha az emberfia egy szőlőszemből születik! Megharcolni a rendkívüli élet küldetését és egyediségét nem könnyű feladat, de talán nem is lehetetlen.

 

PHSZ_2016_marcius_1 PHSZ_2016_marcius_2

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS