Legszebb öröm a káröröm • Hetedhéthatár

Humor

Legszebb öröm a káröröm

Legszebb öröm a káröröm

 

Az emberevők a tengerparton elkapnak egy matrózt. Mindenütt végigtapogatják, majd megállapítják, hogy a mellkas és a has bőréből kiváló tam-tam dobot fognak készíteni. A matróz fölháborodott, hogy micsoda dolog ez, ő márpedig ragaszkodik az utolsó kívánsághoz. Kért 8 darab százas szöget. Amikor kívánsága teljesült, a szögeket befogta az ujjai közé, majd hirtelen elkezdte velük püfölni a hasát és a mellkasát a következő felkiáltással:

– Ezt nektek tam-tam dobot!

 

 

Cimborák

A sánta és a púpos állandóan záróráig maradtak az ivóban. Hazafelé a temető sarkánál szoktak elválni. A sánta ment tovább az úton, a púpos átvágott a temetőn. A közepe táján járhatott, mikor elé pattant a szellem, és ráförmedt:

– Neked mid van?

Ő csak mutatta a púpját, amit a szellem gyorsan lekapott a hátáról.

Másnap volt ám nagy csodálkozás a kocsmában, hogy eltűnt a púp. A sánta is elhatározta, hogy ő is próbát tesz. A temető közepe táján járhatott, mikor elé pattant egy szellem, és ráförmedt:

– Neked mid van?

A sánta csak mutatta a sérült lábát. A szellem gyorsan intézkedett:

– Nesze, itt a púp.

 

 

Korrekció

 

Az angol király lovaggá üti az arra érdemes embereket. A szertartás szerint a jelöltek vállára sújt a kardjával. A szárnysegéd úgy a nyolcadiknál magához tér a rémületéből, és a király fülébe súgja:

– Lapjával, Felség, lapjával!

 

 

 

Pécs, 2016. szeptember 22.                                                                                 Lejegyezte: Dr. Hernádi László Mihály


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS