Made in Pécs – díjazták a legjobbakat • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Made in Pécs – díjazták a legjobbakat

2017. január 6-án tartották a Pécsi Est Caféban a Made in Pécs Díj-2016 átadóját. A közkedvelt pécsi programajánló magazin munkatársai évről évre díjazzák a városban az elmúlt évben megvalósult kulturális, művészeti események és létesítmények, valamint vendéglátóhelyek közül a legjobbakat, legértékesebbeket, leginnovatívabbakat. Az idei díjátadón minden a Labdarúgó EB körül forgott, a rendezvényen „élőben” jelentkezett be Franciaországból személyesen Napóleon, Messi, valamint számos labdarúgósztár, hogy bejelentse a legjobbakat!

 

 

2016 legjobbjai a következők lettek. A díjazottak bemutatásakor a Made in Pécs ismertetőit vettük át, változtatás nélkül.

 

Az év teljesítménye: Kenderesi Tamás
Egy olimpiai bronzérmet nem nagyon kell magyarázni. A PSN Zrt. 20 éves úszója 200 méter pillangón harmadikként csapott célba a riói olimpián. Ebben az évben elérte élete eddigi legnagyobb eredményét, örömet okozott és büszkévé tette az országot és természetesen Pécset is. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy a selejtezők során kétszer is legyőzte a világ legjobbját, Michael Phelpset. Emberfeletti teljesítmény, jár a kalapemelés, és természetesen a sajtburesz is.

 

Kultúra Junior: Bende Kornélia
Bende Kornélia 2011-ben kezdte el a Dúdolda Zeneóvodát, és folyamatosan fejlesztve azt mára az egyik legkedveltebb és legszerethetőbb interaktív foglalkozássá nőtte ki magát. A háromgyermekes közgazdász anyuka mesés zenevilágot teremtve hetente közel száz csecsemőt, kisgyermeket és szülőt von be a közös zenélés örömébe. Az élménygazdag, sok hangszeres játék elbűvöli a kicsiket és a nagyokat egyaránt, mi pedig csak az kívánjuk, hogy még nagyon sokáig tartson ez a szép zenés utazás.

 

Az év művészeti eseménye: Addikt
Soha nem jelöltünk még színházi előadást Made in Pécs-díjra, de most eljött az idő. A Pécsi Nemzeti Színház idei évadának meglepetése Szücs Zoltán Addictus című művének színpadra alkalmazása Addikt címmel, Anger Zsolt rendezésében. Zseniális előadás született fantasztikus színészi alakításokkal, amire a közönség is egyből ráharapott, ugyanis nagyon hamar elfogynak a jegyek az aktuális hónap előadásaira. Az alkotóknak szívből gratulálunk!

 

Az év eseménye: Zsolnay Fényfesztivál
„… és lőn világosság.” Július első napjaiban Pécsett aztán lőtt rendesen! Ritkán érzi az ember azt, hogy benne van valami különleges történés kellős közepében. Az első Zsolnay Fényfesztiválon mi ezt éreztük. Somolyogva andalogtunk kezünkben egy rozéfröccsel, bámultuk a gyönyörűen megvilágított épületeket és egyik ámulatból a másikba estünk. Gratulálunk a szervezőknek a bátorságért, hogy laza csuklómozdulattal megvívtak a pécsi rendezvényszervezés örök mumusával, a nyárral. Egy turizmust a zászlajára tűző város nem lehet meg nagy nyári program nélkül, őszinte gratula érte, hogy 2016-ban ez végre létrejött. Szintén hatalmas gratula, hogy mertek nem zenei tematikát választani a fesztiválnak. A fényvarázs koncepcióban szerintünk simán benne van egy országos sikerű fesztivál. Szóval, le a kalappal! De tényleg!

 

Az év terméke: Pécsi Sör
Szerkesztőségünk két dologgal kapcsolatban képtelen elfogulatlan lenni: azzal, ami pécsi és azzal, ami sör. Ebből sosem csináltunk titkot, bár valószínűleg nem is nagyon tudnánk. Őszinte örömmel néztük, amilyen utat bejárt az utóbbi időben a Pécsi Sör. Az íz, az arculat, a matt dobozos kiszerelés, a penge reklámfilm és a rendezvényeken való kreatív jelenlét mind-mind hozzátette a magáét ahhoz, hogy végre újra menő pécsi sört, azaz Pécsi Sört inni. Meg is kívántuk most amúgy…

 

Az év új projektje: Barber Shop
Gyerekkorunkban mindig is úgy képzeltük, hogy férfi az, aki borbélyhoz jár. Ráadásul közben az egész világ szakállas lett. Meg tetovált. Hála a Jóistennek, mert speciel e sorok súlyosan alulfizetett írója se fogott borotvapengét, mióta egy szép szeptemberi napon – sorkatonai szolgálatát letudva – daliásan kilépett a Petőfi Laktanya főkapuján. Szóval elég nagy slamasztikában lapult szeretett városunk, amíg meg nem nyílt idén a Barber Shop. De most komolyan, nem akarjuk elviccelni a dolgot. A magyar férfiaknak bőven van mit reszelgeti a stílusán, szóval szerintünk fontos, sőt szükséges közfeladatot lát el ez a remek üzlet a Barbakán tövében. Sok sikert kívánunk nekik, és már röppen is a Made in Pécs-díj jelölés.

 

Az év civil kezdeményezése: Mecsek Maraton Team
Az egészséges életmódra való nevelést roppant fontosnak tartjuk, és ebben a Mecsek Maraton Team már jó néhány éve élen jár Pécsett. Az amatőr sportegyesületet egy baráti társaság alapította két éve, mára azonban már nagyon sokan sportolnak a Mecsek Maraton Team zászlaja alatt, nem mellesleg kiváló eredményeket is elérnek hazai és nemzetközi versenyeken. Emellett a fogyatékkal élők sporthoz segítése is kiemelt céljuk, ami különösen szimpatikus számunkra!

 

A közönségdíjat a Pécsi Sör kapta.

 

Mentés

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS