Motivációs levél egy közlekedési társasághoz • Hetedhéthatár

Szépirodalom - próza

Motivációs levél egy közlekedési társasághoz

Tisztelt Gaius Mediterraneum Kft.!

Érdeklődéssel és lelkesedéssel olvastam álláshirdetésüket, amelyben a Földközi-tengeren közlekedő hajóikra keresnek munkatársakat.

Azt gondolom, hogy jómagam teljes mértékben megfelelek az önök elvárásainak, hiszen a munkakör betöltéséhez semmilyen végzettség, gyakorlat nem szükséges, én pedig hosszú évekig fegyverkovácsként dolgoztam a szülőföldemen. Miután az egyik római légió elhurcolt hazulról, rengeteg helyen megfordultam már: kőbányákban, gladiátor-kiképzőben, homokbányában stb. Ezt a sok-sok tapasztalatot mind a cégük rendelkezésre tudnám bocsátani.

Az önök céljával, hogy a gyors, célirányos víziközlekedést megteremtsék a Földközi-tengeren, teljes mértékben azonosulok. Miért is bíznánk a hajóinkat a szeszélyes áramlatokra és a még szeszélyesebb szelekre, mikor evezőt is ragadhatunk?! Igen, vegyük kezünkbe a dolgokat: közlekedjünk gyorsan, célirányosan!

Miután szülőföldemen csak hegyeket láttam, a Római Birodalomban meg csak bányákat és a Colosseumot, szívesen megismerkednék más országokkal, tájakkal, bárhova is tartsanak gályáink, ezenkívül teljesen nyitott vagyok minden új ismeretségre. Ugyanakkor a kőbányai éveimnek köszönhetően jól tűröm a monoton munkát, gladiátorként jól tűröm a fájdalmat, az se zavar különösképpen, ha vért vagy, ha – netalántán – haldoklókat látok magam körül, fegyverkovácsként meg remek a kondícióm és a ritmusérzékem: nagyon jól tudok ütemre evezni.

Ami a bérezésemet, szabadságokat illeti, évek óta már egyiket se kapok, ráadásul az adóból is leírható vagyok.

Amint látják, nálam jobb munkaerőt nem is találhatnának. Várom szíves jelentkezésüket, Rómában bármikor megtalálnak, nem nagyon szoktam jönni-menni. Amennyiben alkalmazásba vennének, azzal egy életre leköteleznének engem.

Maradok tisztelettel: Ermich, a germán ex-fegyverkovács, jelenleg gladiátor nevében Justus Penaicus, római írnok

 

Kelt: Róma…

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS