Hetedhéthatár | E-menetrend Bécsben

Nagyvilág

E-menetrend Bécsben

További tíz busz- és villamosmegállóban cseréli le elektronikusra a hagyományos utastájékoztató táblákat a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien.

Összesen tizenhárom busz-, villamos- valamint helyi vasútvonal menetrendjét, a környék térképét valamint valós idejű járatinformációkat mutat az a tíz e-papíralapú utastájékoztató tábla, amelyet két éve tesztel a bécsi közlekedési vállalat. Mivel az e-könyv-olvasókhoz hasonlóan működő készülékek jól vizsgáztak, a Wiener Linien további tíz busz- és villamosmegállóban váltja fel elektronikus menetrenddel a hagyományos verziót. Az e-papíralapú utastájékoztató táblák főként a látásproblémákkal küzdő utasoknak jelentenek nagy segítséget, mivel sokkal kontrasztosabbak, nagyobb rajtuk a betűméret, ráadásul az újabbakon felolvasás-funkció is van.

 

Az új táblák főként a látásproblémákkal küzdő utasoknak jelentenek nagy segítséget
Fotó: Hans Ehrengruber / Wiener Linien

 

A hagyományos menetrendeket leváltó e-könyv-olvasókat az Osztrák Vakok és Gyengénlátók Szövetségével közösen fejlesztették ki. A második bővítési hullámban kikerülő e-menetrendek Floridsdorfban és Brigittenauban könnyítik meg az utasok életét.

(Forrás: turizmus.com)

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “E-menetrend Bécsben”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés