A pápa és a pápai gyerek • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

A pápa és a pápai gyerek

 

A pápa és a pápai gyerek

 

2006. október 23-án, az 1956-os forradalom kitörésének 50. évfordulóján megint gyalázat érte a magyar népet. Az elvtársak még az évfordulót magát is megtorolták. – Majd mi megmutatjuk! – Hát, meg is mutatták. A következmény csak ennyi: – A Magyar Köztársaság nevében: – Ejnye, ejnye.

Gyurcsány Ferenc, mint miniszterelnök járt a Vatikánban is. De ezt úgy adta elő, hogy: – Amikor a pápával tárgyaltam… A budapesti pápai nuncius egy közleményt adott ki, aminek a lényege az volt, hogy a pápával senki nem tárgyalhat, legföljebb csak audiencián járulhat a színe elé. Azonnal egy új vicc keletkezett: Gyurcsány azt hitte, hogy a pápa és a pápai gyerek az egyenrangú fél.

Az is ciki, hogy megmondták neki, Klára asszonyt ne hozza magával, mert nem eresztik be. Dobrev apuka ugyanis bolgár kommunista, az egyik megbízó volt a II. János Pál pápa elleni merényletben. A Vatikán meg nem felejt.

 

 

A vörös csillag és a horogkereszt

 

Mindenekelőtt teljesen világosan és egyértelműen szeretném leszögezni, hogy mindenféle diktatúrának ellene vagyok, de e kettőnek különösen. De mindkettőnek és egyszerre.

Rengetegen vannak a nyugati világban, akik a horogkeresztet zsigerből gyűlölik, míg a vörös csillag képviselte kommunista eszméket csak úgy kezelik, mint az eredetileg az emberiség javát szolgáló, azonban a megvalósítás során kicsit elkanyarodó kósza kísérletet. Ezek az emberek rádöbbenhetnének már végre arra, hogy nem lehet százmillió áldozat emlékét sem meggyalázni.

Talán másként vélekednének, ha belekóstoltak volna a vörös csillagos világba is. Nem többet, nem évtizedeket nyögve, mint Európa keleti és déli államai, hanem csak mondjuk öt–hat évet.

Vegyünk egy gyakorlati példát. A Heineken sör dobozán ott virít a vörös csillag, megbántva ezzel sok millió ember érzékenységét. Mit szólnának hozzá, ha valaki ugyanilyen mennyiségben a világpiacra dobna olyan sört, aminek a címke-részénél a horogkereszt lenne látható?

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS