Párhuzamos tendenciák • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Párhuzamos tendenciák

Párhuzamos tendenciák címmel 2023. március 10-én 17.00 órakor nyílik Pécsett, a Civil Közösségek Házában ifj. Ficzek Ferenc kiállítása.

Az alkotó 1975-ben született Pécsett. Az általános iskola felsős tagozata és a gimnáziumi évek alatt Lantos Ferenc művészeti szabadiskoláját látogatta, az egyetemi tanulmányok során is az ő csoportjában tanulhatott, így mesterének tekintheti. Vizuális nevelőtanárként végzett a JPTE Művészeti karán 1999-ben. Ezután két évig a Paksi Képtárban dolgozott Halász Károly mellett, aki édesapjával egyetemben a Pécsi Műhely egyik alapítótagja volt. 2001-től a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Doktori Iskolájában folytatta felsőfokú tanulmányait festészet program keretében Tolvaly Ernő festőművésznél. 2008-ban doktori fokozatot szerzett. 2003 óta tanít a Kaposvári Egyetemen, jelenlegi nevén MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézeten.

A kiállítás anyaga három, egymástól elkülönülő tematikát ölel fel: egy önarcképsorozatot, melynek első darabjai a karantén ideje alatt készültek el; egy „dinós” témát, amelynek alapját a faelemekből összerakható dinoszauruszjáték megmaradt lapjai mint sablonok adták; valamint a „csíkos képek”, amelyeket egy szabadabb képi struktúraépítés jellemez – takaráson, áttetszőségen alapuló térrétegek és ritmusok.

Honlapja: www.ficzek.blogspot.com

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS