CineFest2023 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

CineFest2023

Idén a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a korábbi évekhez képest valamivel előbb, szeptember 1. és 9. között várja a filmek szerelmeseit Miskolcra. Mostanra véglegesedtek a kisfilmes nemzetközi versenyszekció alkotásai, és az elkövetkező hetekben újabb és újabb részletek derülnek majd ki a fesztivál teljes programjáról.

 

 

A kisfilmek megmérettetésének régi tradíciója van a közel két évtizedes fesztivál történetében: amikor a CineFest 2004-ben elindul, a fesztivál alapítói elsősorban a fiatal filmeseknek szerettek volna bemutatkozási lehetőséget kínálni. Ezt a hagyományt őrzi leginkább a kisjátékfilmes program, hiszen számos, később komoly karriert befutó alkotó kezdte a pályáját rövidekkel. Idén április végéig lehetett nevezni az olyan alkotásokat, amelyek 2021-ben vagy később készültek, és korábban nem mutatták be őket Magyarországon semmilyen más keretek között. Az előzsűri mostanra befejezte a válogatást: idén négy blokkba válogatva, összesen 23 rövidfilm versenyez majd.

A filmek többek között olyan országokból érkeznek, mint Belgium, Franciaország, Németország, Japán, Kanada, Lengyelország, Oroszország, Svájc és Szerbia. Közülük több a koprodukcióban valósult meg.

A kisfilmblokkokból egyenként két vetítés lesz majd a Művészetek Háza termeiben. A fesztivál régi hagyományaihoz híven ezen az előadások ingyenesen látogathatók.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS