A Pécsi Harmadik Színház szeptemberi műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház szeptemberi műsora

Bemutatóval indítja az új évadot szeptember 17-én a Pécsi Harmadik Színház. „Mesék a varázsbőröndből” című családi, interaktív előadásuk játékosan kelti életre Tamás Éva, a Pécsi Harmadik Színház produkcióiban folyamatosan foglalkoztatott színművész előadásában a gyermek fejlődését megszületésétől a kamaszkoráig. Az előadás célja, hogy újraélhessük és feldolgozzuk azt a néhány, villámgyorsan lepörgő évet, amíg a család szorosan együtt van. A történet minden korosztály számára élvezetes, kreatív, érzelmeket keltő és gondolkodásra ösztönző, s mindenképp a családok és a gyerekek számára közösen feldolgozható, beszélgetésekhez utakat nyitó előadás.

Tavaly márciusban nagy sikert aratott a Rózsavölgyi Szalon Táncórák című előadása a teátrum közönsége körében, hosszú időn át emlegették, dicsérték, beszéltek róla. Most (a 2022/2023-as évadban elmaradt egyik bérletes produkció helyett) a Rózsavölgyi Szalon Válásguru című, ugyancsak népszerű előadását láthatja a közönség.  Őze Áron rendezte ezt a fergeteges humorú és fordulatos cselekményű francia vígjátékot, amely Ullmann Mónikának, Józan Lászlónak és Brasch Bencének kínál kiváló játéklehetőséget. A történet mai, és csak első hallásra tűnhet abszurdnak, hogy a szakítás diszkrét bája kínál jövedelmező üzletet Eric, a „válásguru” számára. Ügyfelei megbízásából ugyanis azt vállalja, hogy helyettük mondja ki a végső szót és hagyja el azok párját. Válást közvetít. Ám egyszer váratlan helyzetben találja magát: régi szerelméhez, Chloéhoz rendelték ki, aki évekkel ezelőtt magyarázat nélkül távozott az életéből…

A Karády című zenés színpadi játék után Dévényi Ildikó és Lukács Melinda most a tündöklő tehetségű, tragikus sorsú színésznő, Domján Edit alakját idéz meg Pivarnyik Anikó: Beszélj! című színművével, melyet országszerte több helyütt játszottak már nagy sikerrel, s most elhozzák a Pécsi Harmadik Színházba is.

 

A szeptemberi előadások

szeptember 17., vasárnap 10.00
Tamás Éva: Mesék a varázsbőröndből

szeptember 18., hétfő 19.00
Tristan Petitgirard: Válásguru – a Rózsavölgyi Szalon vendégjátéka (Örkény-bérlet)

szeptember 19., kedd 19.00
Tristan Petitgirard: Válásguru – a Rózsavölgyi Szalon vendégjátéka (Déry-bérlet)

szeptember 29., péntek 19.00
Pivarnyik Anikó: Beszélj! – Dévényi Ildikó és Lukács Melinda vendégjátéka

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS