Horgásztó két város határában - A vendégváró kozármislenyi „Petőfi” HE • Hetedhéthatár

Nagyvilág

Horgásztó két város határában – A vendégváró kozármislenyi „Petőfi” HE

Szinte két város, Kozármisleny és Pécs, határában található a 4 hektáros „Petőfi” Horgász Egyesület kezelésében lévő, vendégváró horgásztó. Kedveltségét annak köszönheti, hogy a horgászegyesület vezetősége 1975. évi megalakulása óta mindent megtesz annak érdekében, hogy tagjainak és vendégeinek minden igényét kielégítse, a szórakozás, a kikapcsolódás, a pihenés, és nem utolsó sorban a halfogás feltételeit folyamatosan biztosítsa. Ezért keresi fel oly sok horgász tavukat.

Horgászok egy szép 2009-es tavaszi napon élvezik a vendégszeretetet

A horgásztó a Kozármislenyen keresztül vezető fő közlekedési útról, a művelődési házzal szemben letérő köves útról, közelíthető meg. A tó partjánál gépkocsi-parkoló hely van. Csak parti horgászat engedélyezett, erre megfelelő hely van a tagok és vendégek részére. Padok és esőbeállók állnak rendelkezésükre. A tófenék akadálymentesített. Jellemző halfajták: ponty, amur, harcsa, csuka, süllő, compó, apróhalak, időközi telepítéssel afrikai harcsa. Fenekező, vagy úszós készség használata engedélyezett, 2 bottal, botonként 2-2 horoggal. A blinkeres horgászat tilos.

– Tavunkon a horgászati idő napkeltétől napnyugtáig jégvesztével kezdődik, és a tó befagyásáig tart. Tagjaink nappal és éjszaka is horgászhatnak, a vendéghorgászok éjszaka csak május 1-től szeptember 15-ig – kaptuk a tájékoztatást Szász Károly elnökhelyettestől. – Fontos feladatunknak tartjuk a tó megfelelő halasítását, ez biztosítja a jó fogási eredményeket. Példaként említem, hogy 2008-ban 26 alkalommal telepítettünk halat, 11 560 mázsa pontyot, 690 kg amurt, 3600 kg afrikai harcsát, 3400 kg kárászt. Nagy figyelmet fordítunk a közösségi élet erősítésére. Évente három alkalommal rendezünk felnőttek részére horgászversenyt, az eredményeket díjazzuk, a rendezvények, a magunk által épített főzőhelyeken közös ebédekkel fejeződnek be, a fedett étkezőhelyiségünknél. Szívesen fogadunk kisebb baráti csoportokat, akik maguk rendezhetnek halfogó versenyeket, közösségi főzési lehetőséggel. Szeretnénk minél több gyerekkel megszerettetni a horgászatot. Ők szülői felügyelet mellett ingyen horgászhatnak. Évek óta a város gyereknapján részükre külön rendezünk halfogó versenyeket.

A vendéghorgászok az előírt horgászokmányok birtokában napos engedélyt a halőrtől vásárolhatnak, nappalra 2400, éjszakára 2500 forintért, melyek 2 darab nemes hal és 3 kg egyéb hal fogására jogosítanak. Az ifjúságiak 1100, illetve 1200 forintért (éjszaka csak felnőtt felügyeletével) horgászhatnak.

A HE vendégei szinte kivétel nélkül úgy nyilatkoznak: a fogási eredményeik azt igazolják, hogy érdemes e tavon vendéghorgásznak lenni!


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS