„20 év – 20 km” – EU-s futás • Hetedhéthatár

Sport

„20 év – 20 km” – EU-s futás

Magyarország 20 éve az Európai Unió tagja. Ennek örömére többek között futóversenyt rendeznek a budapesti Európa-napi fesztiválon, 2024. május 12-én. A verseny útvonala mentén 20 európai uniós támogatásból megvalósult emblematikus fejlesztés képét helyezik el, egyet-egyet az ország 19 vármegyéjéből és a fővárosból.

A futás 2024. május 12-én, vasárnap, 10 órakor indul a Szabadság téren kialakított versenyközpontból. A 20 kilométeres táv egyénileg (3 kör), 2 (2×1 + 1 kör – tetszőleges sorrendben) és 3 fős váltóban (3×1 kör) is teljesíthető. Átversenyzés lehetséges: a váltók első tagjai a váltás után továbbfuthatnak, és teljesíthetik a második és harmadik kört is. Az ő eredményüket az egyéni indulók között is értékelik, amennyiben rendelkeznek egyéni nevezéssel is.

A távot teljesítők egyedi érmet és befutócsomagot kapnak, továbbá részt vehetnek az eredményhirdetéshez kapcsolódó tombolahúzáson is, ahol 15 értékes nyeremény talál gazdára.

A résztvevők maximális létszáma egyéni kategóriában 2000 fő, váltóban 700 csapat.

A nevezés lemondására, illetve átadására 2024. május 6. 17 óráig van lehetőség.

A „20 év – 20 km” – EU-s futás az Ötpróba programsorozat hivatalos pontszerző állomása is. A résztvevők 3 kör teljesítésével 3, 2 kör teljesítésével 2, 1 kör teljesítésével pedig 1 Ötpróba-pontot szereznek.

A futást az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Széchenyi 2020 programot felügyelő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal és Budapest Főváros Önkormányzatával. A verseny szakmai szervezője a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.

Információk az eufutas.hu oldalon találhatók az eseményről.

Facebook esemény


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS