Sikeres évadot zárt a Vígszínház • Hetedhéthatár

Színház

Sikeres évadot zárt a Vígszínház

A 121. évadban 293 nap alatt 694 előadást játszott a Vígszínház társulata három állandó játszóhelyén, a külföldi és hazai fesztivál és vendégszereplésekkel együtt több mint 400 ezer nézőt szólítottak meg. „Köszönjük hűséges nézőinknek és új barátainknak, hogy minket választanak. Ígérjük, jövőre is felejthetetlen színházi pillanatokkal várunk mindenkit nyitott alkotóműhelyünkbe” – fűzte hozzá az ismét rekordot döntő számokhoz Eszenyi Enikő.

Eszenyi Enikő beszél a sajtótájékoztatón
Fotó: Polgár Julianna

A Vígszínház két éve tagja az Európai Színházi Uniónak. A szervezet legutóbbi, milánói közgyűlésén megszavazták, hogy 2018-ban a Vígszínház adhat otthont az évi rendes közgyűlésnek, így Magyarországon köszönthetik Európa legnevesebb színházi alkotóit.

A 122. évadban 10 bemutatóval készül a Vígszínház társulata. A nagyszínpadon szeptember 30-án mutatják be Shakespeare Hamletjét Eszenyi Enikő rendezésében, főszerepben ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő és Fesztbaum Béla. Ezt követi Alekszandr Bargman Háború és béke rendezése, Tolsztoj örök klasszikusának főszerepében Wunderlich József, Bach Kata és Király Dániel látható. A nagyszerű orosz rendezőt Michal Dočekal követi, Georges Feydeau Egy éj a Paradicsomban című, a nézőket három órás nevetésre ingerlő bohózatát állítja színpadra. Dočekalnak ez lesz az ötödik közös munkája a Víg társulatával.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS