Kezdetét vette a II. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Kezdetét vette a II. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó

Május 31-én délelőtt 10 órakor a pécsi Csorba Győző Könyvtárban megkezdődött a II. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó. Ahogyan arról korábban hírt adtunk, a nemzetközi találkozó célja, hogy a könyvtár Pécs testvérvárosainak könyvtárbusszal rendelkező könyvtáros szakemberei és az I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozón megismert szervezetek munkatársai számára szakmai tapasztalatcserét biztosítson a szolgáltatások továbbfejlesztése és a szorosabb együttműködés reményében.

A hivatalos megnyitó rendezvény kezdete előtt már lehetett látni a Tudásközpont előtt, hogy „valami készül”, ugyanis az épület parkolójában felsorakoztak egymás mögött a hazánkból és külföldről az eseményre érkezett könyvtárbuszok. Az első emeleti konferenciateremben összegyűlt résztvevőket a Csorba Győző Könyvtár kórusa köszöntötte Charpentier Te Deum című műve legismertebb részletének előadásával, majd Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere mondott beszédet a jelenlévő könyvtáros szakembereknek. Kiemelte a kulturális szolgáltatások – ezen belül a könyvtár – elérhetőségének fontosságát, valamint emlékeztetett arra, hogy a mozgókönyvtári szolgáltatásnak több mint három évtizedes múltja van Pécsett és a térségben. Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója összefoglalta a szakmai program jelentőségét, majd beszéde után a konferencia résztvevőit saját nyelvükön üdvözölte Pécs városában. A megnyitó zárásaként a könyvtár kórusa egy vidám jazz-kánonnal szórakoztatta a közönséget.

A konferencia programja a mai napon az előadásokkal és a poszter-szekcióval folytatódik, majd pénteken a könyvtárbuszokat a város főterén, a Széchenyi téren a nagyközönség is birtokba veheti és megismerheti az igénybe vehető könyvtári szolgáltatásokat.

Fotók: Komlós Attila

 

Felsorakoztak a könyvtárbuszok a Tudásközpont előtt

A Csorba Győző Könyvtár kórusa köszöntötte a résztvevőket

Dr. Páva Zsolt polgármester üdvözlő beszédét tartja

Miszler Tamás igazgató mondja el gondolatait és köszönti a résztvevőket

Külföldi vendégek a konferencián

A konferencia résztvevői

Számos országból érkeztek résztvevők a konferenciára


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS