II. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

II. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó

A Csorba Győző Könyvtár, szorosan együttműködve Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával 2018. május 31. és június 2. között rendezi meg a II. Pécsi Könyvtárbusz-találkozót. A nemzetközi találkozó célja, hogy a könyvtár Pécs testvérvárosainak könyvtárbusszal rendelkező könyvtáros szakemberei és az I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozón megismert szervezetek munkatársai számára szakmai tapasztalatcserét biztosítson a szolgáltatások továbbfejlesztése és a szorosabb együttműködés reményében. Az esemény továbbá tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít azon könyvtárak számára, ahol könyvtárbusz beszerzését tervezik. A rendezvényen számos hazai és külföldi könyvtár kollégái vesznek részt, a programon összesen tíz – négy magyar, három horvát, kettő szlovén, és egy román – könyvtárbuszt lehet majd megtekinteni.

 

 

Május 31-én a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épületében szakmai konferencia kerül megrendezésre, ahol a résztvevők megismerhetik egymás jó gyakorlatait, új kutatási eredményeit. A konferenciát megnyitja dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere.

Az esemény második napján, június 1-jén a könyvtárbuszok nyílt nap keretében várják a járművekhez kapcsolódó interaktív játékos vetélkedőre a meghívott általános iskolás diákokat és az érdeklődőket 10.00 órától 12.30-ig a Széchenyi téren. Az eseményt megnyitja dr. Őri László, Pécs város alpolgármestere. A megnyitón közreműködik a PTE Brass Band.

Június 2-án az esemény zárásaként a konferencia vendégeinek lehetősége nyílik megismerni Pécs nevezetességeit, világörökségi emlékeit.

A háromnapos program hosszú távú célja, hogy erősítse a nemzetközi kapcsolatokat, bemutassa a könyvtárbuszos szolgáltatás sokoldalúságát és annak a kulturális esélyegyenlőség, illetve az élethosszig tartó tanulás elősegítésében való szerepét. Pécs városa pedig a programmal nemzetközi szinten tovább erősítheti kulturális sokszínűségét.

 

A találkozó részletes programja ide kattintva érhető el.

(Fotó: Komlós Attila – I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó)

Kapcsolódó írásunk:
I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó

 

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS