Hetedhéthatár | Karácsony körül mutatják be Rófusz Ferenc legújabb animációját a Duna tévécsatornán

Kultúra, művészet

Karácsony körül mutatják be Rófusz Ferenc legújabb animációját a Duna tévécsatornán

Várhatóan karácsony körül mutatják be Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező Utolsó vacsora című legújabb animációját a Duna tévécsatornán.

Rófusz Ferenc
Kép forrása: www.pecsiujsag.hu

Rófusz Ferenc negyven évig dédelgette filmje megvalósítását, amely Az utolsó vacsora című Leonardo-festményt eleveníti meg. A Kossuth-díjas rendező szerint megérte ez a várakozás. „Szerencsére nem engedték meg annak idején, hogy elkészüljön ez a film, mert biztos, hogy nem tudtuk volna ilyen minőségben elkészíteni” – hangsúlyozta Rófusz Ferenc, aki idén ötven éve kezdte meg pályafutását a Pannónia Filmstúdiónál.

Kiemelte, hogy ma már élhettek a modern technika adta új lehetőségekkel. A 10 perces alkotás vegyes technikával készült: 2D és 3D animációval, valamint élőszereplővel. Az élőfilmes részt Rudolf Péterrel vették fel. A negyven évvel ezelőtti eredeti storyboardon és a Bibliából átvett monológon semmit nem változtattak.

Mint mondta, a film három év alatt készült el sziszifuszi munkában a Magyar Média Mecenatúra támogatásával, de külön hozzájárulást kaptak a Magyar Művészeti Akadémiától, a Nemzeti Kulturális Alaptól és az Emberi Erőforrások Minisztériumától is.

„Így tudtuk elérni ezt a minőséget, ráadásul élőzenét is tudtunk hozzá készíteni Pacsay Attila zeneszerző közreműködésével a Pannonia Filmstúdióban” – magyarázta a rendező.

A 2002-ben Magyarországra visszatért rendező elmondta, hogy külföldi kalandozásai során egyetlen egyedi filmet nem gyártott. „Úgy éreztem mindig, hogy amit én itt Magyarországon találtam ki, azt én itt szeretném megcsinálni” – hangsúlyozta.

 

A film trailere itt tekinthető meg:

 

(Forrás: MTI)

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Karácsony körül mutatják be Rófusz Ferenc legújabb animációját a Duna tévécsatornán”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés