Törteli Zsuzsa, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Törteli Zsuzsa

Törteli Zsuzsa írásai: 3

Kilencven éve ért véget az első világháború

Az első világégés befejezésének 90. évfordulójára számos rendezvénnyel emlékeztek meg Pécsett. Ennek kezdeteként november 6-tól 15-ig, a főpostán kiállítás nyílt meg a világháború egyéni tárgyi emlékeiből. November 7-én nemzetközi tudományos konferenciát rendeztek a PTE Ifjúság úti konferencia termében, ahol neves magyar és német szakemberek tartottak előadást.

Elkezdték a Zsolnay-szobor fölújítását (végre)

Amikor a magyar és a pécsi közélet nagy alakja, a külföldön is ünnepelt Zsolnay Vilmos 1900. március 23-án szeretett városában örökre lehunyta a szemét, már aznap (!) a Pécsi Kereskedelmi és Iparkamara (amelyet az ő kezdeményezése hozott létre hajdanán) megindította szobrára a gyűjtést Littke Lőrinc javaslatára. Mivel a fővárosban is nagy visszhangja támadt az ügynek Pécs mellett, a szervezőmunka megindulhatott, a szoborbizottság létrejöhetett.

A Komlói Pedagógus Kamarakórus sikere Közép-Olaszországban Beszélgetés dr. Szabó Szabolcs karnaggyal

Június 16-18. között az Abruzzo-megyei Atri nevű városkába nemzetközi kórusfesztiválra hívták meg a Komlói Pedagógus Kamarakórust dr. Szabó Szabolcs karnagy vezetésével. Két koncerten, változatos, igényes műsorral nagy sikerrel szerepelt a magyar kórus. A záró koncerten az összkar vezénylésére dr. Szabó Szabolcsot kérték föl, aki Mozart: Ave verum corpus c. művét dirigálta. A háromnapos fesztivál után az énekkar Rómába utazott, ahol a Szent Péter Bazilika Magyar Kápolnájában a magyar nyelvű misén énekelt. Most egy kis összegzésre, számvetésre kértem a karnagyot az eredményes koncertek kapcsán.Archívum

Hirdetés