Szabó Márk József, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Szabó Márk József

Szabó Márk József írásai: 5
Szabó Márk József

Mezítláb a fűben – Ördögkatlan Fesztivál

Bizonyára sokféleképpen vélekedünk arról, mitől jó egy fesztivál: van, aki a százezres tömegeket mozgató hiperbulikat kedveli, van, aki a különböző szubkultúrák tematikus fesztiváljait, a legelvetemültebbek nyilván a különböző ételek-italok köré szerveződő (dinnye, prósza, rétes, langgalló, hurka, kolbász, sör, bor, pálinka) szerelmesei.

Preposzt

A magyar színházi élet legnagyobb seregszemléjét fogadja idén is kulturális exfővárosunk, mint az egyetlen olyan rendezvényt, amely a Budapestre kényszeresen bebetonozódott szakmát képes kirobbantani megszokott elefántcsonttornyából. Érdekes ez azért is, mert a POSZT immáron tizenegyedik alkalommal teszi ezt, költséget és fáradságot nem kímélve hozza el nem csak a magyarországi, de a határokon túli magyar előadások legjobbjait Pécsre, nem csak pécsieknek.

Tavaszi Egyetemi Fesztivál

Érthető aggodalommal fordult eleddig a 2011-es év felé a pécsi fesztiválközönség: van-e élet az EKF után (akár a Kodály Központon kívül)?

PEN group

2010-ben ismét a Siklósi út legjelentéktelenebb poros kereszteződésében, Feketevíz nagyemlékű partján kerül megrendezésre a Pécsi Egyetemi Napok. A fesztivál április 21-től veri fel a néhai Bőrgyár (RIP) és az álmos környékbeli szerelőműhelyek-kiskocsmák csendjét minden eddiginél szélesebb programválasztékkal, és nyugdíjazott Rocksertésünk idén debütáló neményteli utódjával.

Katlanszínház

Mrozeket játszani (és főleg rendezni) kihívás. Nem mintha művei ne szolgálnának elég mutatós helyzettel vagy határozott karakterekkel – a szerző a klasszikus kereteken belüli karikírozás polihisztora számos műfajban, a rajztól az esszéken át az egész estés drámáig. Szellemének, a színpadra állítással szemben támasztott szigorú követelményeinek megfelelni azonban nem könnyű.Archívum

Hirdetés