Tavaszi Egyetemi Fesztivál • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Tavaszi Egyetemi Fesztivál

Érthető aggodalommal fordult eleddig a 2011-es év felé a pécsi fesztiválközönség: van-e élet az EKF után (akár a Kodály Központon kívül)?

E kérdésre adhat megnyugtató választ a PEN és a tavaszfeszt hibridjeként létrejött Tavaszi Egyetemi Fesztivál, amely megtarva mindkét rendezvény kedves hagyományait mutat egy új színt a városi fesztiválpalettán. A helyi csapatokon túl igen színvonalas fellépőgárdát hoz a TEF az EXPO Centerbe (hála a Pécs Holdingnak, bár az elhagyatott gyárépületeknek is megvolt a maguk sajátos romantikája) május 3 és 7 között, idén négy helyszínen várják a közönséget a legváltozatosabb programokkal. Elektro színpad és (No)disco áll a tombolni vágyó ifjak és a karszalagos még ifjabbak rendelkezésére (itt Dj Palotai vagy Neil Landen muzsikájára rázhatják a táncoslábúak), újdonsággal szolgálhat a Pajta színpad (itt várható a TükeZoo valamint a Roy és Ádám duo) , persze a legnagyobb durranás a Parov Stelar Band fellépése lesz az Élőzenei Színpadon, itt többek között találkozhatunk Carbonfools, Ladánybene 27, Intim Torna Illegál, Mystery Gang, Hétköznapi Csalódások zenekarokkal.

Megtartatik a fesztiválrésztvevők ingyenbusza: az Árkádtól egyenesen az Expoig repíti a fesztiválozókat 17 órától akár hajnali négyig, már aki bírja szusszal. Nem elhanyagolható a kísérőprogramok változatossága: lesz jam session, slam poetry, valamint interaktív műsorral kedveskedik a helyi Improvokál társulat.

S hogy a fesztivál szervezői mennyire nem anyagiasak, azt mutatja a diákkal mindössze 1500 forintos napijegy, s a nulladik napon 0 forintért invitálják az érdeklődőket a Fish! a Turbo és a Brains fellépésére.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS