Káplár László Jó Ember Díj - 2006 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Káplár László Jó Ember Díj – 2006

Az MTI pécsi szerkesztőségében a ’80-as években, balról Káplár László, mellette édesapja, Káplár József, az MTI örökös tagja

A tavaly létrehozott Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány megkezdte működését. A közhasznú alapítvány névadója az MTI Baranya megyei szerkesztőségének ötven évesen elhunyt vezetője, Káplár László. Akik ismerték, tudják, hogy nálánál segítőkészebb kollégát nehéz lenne találni az újságírók között: mindenkinek segített – kéretlenül. Önzetlensége, szakmai tudása, embersége mindenkiből elismerést váltott ki, aki csak találkozott vele. Emiatt nyíltak meg a kapuk, amikor a nevével jegyzett alapítvány előkészítő munkái zajlottak: minden téren segítőkészséget tapasztaltam, ahogy kiejtettem a nevét. A bíróságon, az adóhivatalban, a takarékszövetkezetnél – mindenhol.

Az alapítvány a kulturális tevékenysége mellett két fő célt jelölt meg: a Káplár László Jó Ember Díj adományozását és a család támogatását. A célok megvalósításához várja az alapítvány a támogatásokat, a Szigetvári Takarékszövetkezetnél vezetett számlára: 50800104-11096568. Az alapítvány további célja: irodalmi és kulturális értékek megőrzése, védelme, a nyelvi és irodalmi kultúra fejlesztése, ápolása, az összmagyarság kulturális érdekeinek védelme, a magyarországi kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység, tehetséggondozás.

A Jó Ember Díjra a jelöléseket április 10-ig fogadja el a kuratórium, s ezt követően dönt a díjazott személyéről. A kuratórium olyan személyek jelölését várja a Jó Ember Díjra, akik a szívükkel látva egyszerűen csak teszik a dolgukat önzetlenül, és közben észre sem veszik, hogy milyen sok ember javát szolgálják akár a mindennapokban, akár a művészetek területén. A Hetedhéthatár web-oldaláról – www.hetedhethatar.hu – elérhető a Káplár László Alapítvány honlapja. A Jó Ember díjra a jelölést levélben az alapítvány székhelyén (7761 Kozármisleny, Mikszáth Kálmán u. 24.), telefonon a 30/575-3997-es számon, e-mail-en a hethatar@hetedhethatar.hu címen lehet megtenni. A díjátadás időpontja minden év április vége, május eleje, a Zengőn honos bánáti bazsarózsa virágzásának ideje.

A kuratórium elnöke Dankházi Lajos (Budapest), tagjai: Králik Ivánné (Pécs), Kurucz Gyula (Pécs), L. Csépányi Katalin (Pécs), Tárkányi Béla (Debrecen).


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS