Hetedhéthatár | Megnyílt a Szeretetposta Nagykarácsonyban

Napi aktuál

Megnyílt a Szeretetposta Nagykarácsonyban

Gyerekekkel beszélget a Mikulás Nagykarácsonyban, a Mikulásházban. A helyi postahivatalban pedig advent négy hetén keresztül ünnepi pecsétet nyomnak azokra a levelekre, amelyet a településen keresztül küldenek. MTI Fotó: Illyés Tibor

Huszonharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit vasárnap a Szeretetposta a Fejér megyei Nagykarácsonyban, az esemény részeként a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese, Bakati Gábor és Spányi Antal, a székesfehérvári római katolikus egyházmegye püspöke meggyújtotta az első adventi gyertyát.

Spányi Antal a gyertyagyújtást megelőzően az egybegyűlteknek azt mondta, a rohanó világban minden embernek szüksége van arra, hogy néha csendesség és béke vegye körül. Ilyenkor tudjuk végiggondolni, kinek okoztunk örömet, kivel tettünk jót. A Karácsony akkor lesz szép, ha szívünkben és lelkünkben érettek vagyunk a békére – tette hozzá.

Bakati Gábor hangsúlyozta, a Magyar Posta és annak minden dolgozója ilyenkor részese lehet a varázslatnak. Ugyanis a vállalat adja meg a keretet a Szeretetposta szolgáltatásának.     Horváth Sándor, a Magyar Posta Zrt. pécsi területi igazgatója a Szeretetpostáról szólva felidézte, a szolgáltatás alkalmi bélyegzést jelent, 1988 óta létezik és valamennyi postahelyen igénybe vehető. Ehhez mindössze annyit kell tennie az ügyfélnek, hogy megvásárolja aKarácsonyi Posta jelzőt és felragasztja a képeslapokra, levelekre. A küldeményt ezt követően a posta Nagykarácsonyba továbbítja, ahol Advent ünnepéhez kapcsolódó, hetente változó grafikájú, díszes bélyegzőlenyomattal látják el azokat, a megszokottól eltérően nem fekete, hanem zöld színű bélyegzőfesték használatával.

Az idei karácsonyi bélyegek

Horváth Sándor hozzátette, az utóbbi években 120-150 ezer küldemény futott át a nagykarácsonyi postán, napi sok ezer levél és képeslap formájában. Akadt olyan év a korábbiakban, amikor advent idején 450-500 ezer küldemény fordult meg Nagykarácsonyban. A képeslapforgalom csökkent az utóbbi időszakban, de valamelyest nőtt a borítékos üdvözlőlapok száma. A helyben található Mikulásház is naponta több ezer levelet fogad és indít útjára. A megnövekedett forgalom miatt az amúgy kétfős postahivatal ebben az időszakban megduplázott létszámmal működik.

A november 27. és december 26. között használatos nagykarácsonyi bélyegzők grafikáját – a 2011. évi karácsonyi bélyegsorozatot és személyes bélyegívet is tervező – Domé Eszter grafikusművész készítette. Az első héten az Angyali üdvözlet, a másodikon Mária és a kis Jézus, a harmadikon a Pásztorok hódolása, míg az utolsó héten a Három királyok lesznek láthatók a különleges karácsonyi bélyegzőkön.

Forrás: MTI

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Egy hozzászólás van ehhez: “Megnyílt a Szeretetposta Nagykarácsonyban”


  1. Nem szeretnék “lázítani” és “idegesíteni” sem.
    Csak megjegyzem – némelyik – “árusító helyen” ( és most nem írom azt,hogy postán…) – bizony kérni kell, hogy “karácsonyi” bélyeget vehessünk ! (Több éves tapasztalat!- ha 2011-ben nem így lenne… akkor elnézést!)
    Más : talán (ha) a képeslapra nem kellene ugyanolyan értékű bélyeg (90) mint egy borítékra, tán’ többet küldenénk ?
    Végül : … talán nem kellett volna eléggé sok (?) – utcai postaládát leszerelni / megszüntetni.

    Hozzászóló: Tüke | 2011. november 30., 07:59

Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés