Borturizmus kicsit másképp • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Borturizmus kicsit másképp

Schmidt Győző, a klaszter elnöke

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter április 13-án borturisztikai konferenciát tartott a pécsi Corso hotelben. A már lassan két éves múltra visszatekintő ernyőszervezet négy borvidék 35 tagszervezetét terelte össze egy közös cél, a borászati tevékenység minél nagyobb látogatóközönség általi megismertetésére. A mintegy 10000 hektáron gazdálkodó borászok két megye – Baranya és Tolna – határain belül próbálnak kitörési pontokat keresni, ami a boraik értékesítését illeti.  Ebben nyújt segítséget a klaszter, amely közel 40 millió forint pályázati és önrészből származó összeggel segítette a kis és közepes vállalkozásokat a borvidékeken áthidaló programokkal, közösségi marketinggel, egy weboldal létrehozásával, külföldi partnerek beutaztatásával, valamint számos színes rendezvénnyel és konferenciával.

Győrffy Zoltán klasztermenedzser; Erdősi Mária, a Magyar Borutak Szövetségének főtitkára; Schmidt Győző, a klaszter elnöke

– Ebben a régióban már évek óta működik öt borút, így nekünk egy közösségi szemlélet megteremtésére, a médium bevonására, közös kiadványok létrehozására kellett nagyobb hangsúlyt fektetni – fejtette ki véleményét a sajtótájékoztatón Győrffy Zoltán klasztermenedzser – Mára már 500 szállodaszobában ott vannak a kiadványaink. Így próbáljuk elősegíteni a kulturált borfogyasztás és a turizmus egymásra találását, a régió jobb megismerését.

A rendezvényen résztvevő klasztertagok reményüket fejezték ki, hogy jövőre újabb pályázati lehetőségek fognak kinyílni a klaszter és a tagszervezetek számára.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS