Orfűi invázió! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Orfűi invázió!

Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a mára országszerte ismert fesztivál, a Fishing on Orfű. Az előző években osztatlan sikert aratott rendezvénynek az orfűi Panoráma Camping ad helyet. Évről évre folyamatosan nő a fesztivál látogatottsága. A rendezvény főként az alternatív és underground zenét népszerűsíti, de jelen vannak az elektronikus zene, a rap és a rock képviselői is. Fontos tudnivaló, hogy a fesztivál nem csak a fiatalok számára kínál színvonalas programokat, hanem bármely korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbb időtöltést.

A szervezők minden évben próbálják színesebbé tenni a fellépők palettáját. Így a Pécs környéki érdekeltségű fesztiválra az ország minden részéről érkeznek zenekarok, sőt már külföldről, Franciaországból és Angliából is érkeznek fellépők. Említésre méltó a Modestep, angliai zenekar, amely az új zenei stílust, a dubstepet vegyíti a rock elemeivel. Azonban a régi, mára már tradicionális fellépőkről se feledkezzünk meg: idén is Orfűre látogat a Budapest Bár, a Quimby, az Európa Kiadó, a Péterfy Bory&Love Band, továbbá a pécsi alternatív és underground zene éllovasai, a Kiscsillag, a 30Y és a Punanny Massif. Ebben az évben négy tematikus színpad zenei programjából választhatunk, melyeken párhuzamosan folynak a fellépések a fesztivál egész ideje alatt. A rendezők természetesen gondoskodtok olyan off programokról is, amelyek által a kora nyári délelőttök sem válnak unalmassá. Ilyenek a különböző sportprogramok, horgászverseny és gyalogtúrák a közeli erdőkben, illetve a Quimby zenekarból jól ismert Varga Livius fröccs túrája.

Szó mi szó, izgalmas nyár eleji napok várnak azokra, akik meglátogatják az egyik legbarátságosabb hazai fesztivált, amely ebben az évben június 21-23 között kerül megrendezésre. A Fishing on Orfű már több mint egy fesztivál: a Fishing egy életérzés. Te is a részese leszel idén?


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS