Bandi Bálint, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Bandi Bálint

Bandi Bálint írásai: 5

Az 1588-as Pécsi Disputa emlékezete

A múlt hét végén került megrendezésre a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete, illetve a Dél-dunántúli Unitárius Szórványegyházközség szervezésében megvalósuló Emlékezés az 1588-as Pécsi Disputára című tudományos konferencia. A kérdéskör mindeddig nem képezte plenáris konferencia tárgyát, így az esemény minden túlzást nélkülözve unikális jelleggel bírt.

Molnár Katalinra emlékezve

Már lassan két éve, hogy elvesztettük szeretett tanárnőnket, osztályfőnökünket és barátunkat, Molnár Katalint. Neve ismert volt város szerte, sok tanítványa ma is a legnevesebb pécsi gimnáziumokban tanít. Az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ Gimnázium tanári karának oszlopos tagja volt, részt vett az angol magyar két tannyelvű program kidolgozásában. Szerető anyaként, jó barátként, nagyon jó szívű tanárként és osztályfőnökként emlékezünk rá.

Orfűi invázió!

Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a mára országszerte ismert fesztivál, a Fishing on Orfű. Az előző években osztatlan sikert aratott rendezvénynek az orfűi Panoráma Camping ad helyet. Évről évre folyamatosan nő a fesztivál látogatottsága. A rendezvény főként az alternatív és underground zenét népszerűsíti, de jelen vannak az elektronikus zene, a rap és a rock képviselői is.

Ha Orfű, akkor Fishing: szörnyvadászat „alter” módra

Ebben az évben már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a mára már országszerte ismertté vált fesztivál, a Fishing on Orfű. Amit tudni lehet erről a fesztiválról, hogy elsősorban az alternatív és az underground zenei stílust követi, de kisebb számban jelen vannak a rap és az elektronikus zene képviselői is.

A Balaton keletkezése

Egyszer, nagyon régen, a Dunántúl még tökéletes síkság volt. Akik itt éltek, mindig csodálkoztak, milyen szép, sima ez a föld. Itt, ezen a területen, egy gazdának volt egy nagy birtoka. Olyan nagy volt, mint a Balaton, mert épp ott terült el a földje, ahol ma a Balaton fekszik. Egy szép napon kiment a földjére dolgozni. El is kezdett kapálni, ám az egyik kapacsapásnál megnyílt a föld, és abban a pillanatban megjelent az ördög.Archívum

Hirdetés