Az Expo Center látványterve • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Az Expo Center látványterve

2004 szeptemberében, megkezdődtek az Expo Center Pécs Kiállítási- és Multifunkcionális Rendezvényközpont 10 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttes kivitelezési munkálatai, melyek várhatóan ez év július 30-án fejeződnek be.  A beruházás során kialakításra kerül: egy színházterem, mely kongresszusi teremként is funkcionál, 3 konferenciaterem, 6 előadóterem, egy multifunkcionális 450 fős tér, továbbá egy 600 négyzetméterig bővíthető étterem, kiállítási csarnok, valamint egy médiaközpont. A rendezvényközpontot övező területen a gépjárműparkolás is megoldottá válik. Az épület környéke alkalmas tizenötezer főt is befogadó, színvonalas szabadtéri rendezvények lebonyolítására. A kivitelezés várható költsége kétmilliárd forint. A beruházást a Pécsi Rendezvényszervező Kht. saját erejéből − amit a Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Rt., mint tulajdonos bocsátotta rendelkezésére −, valamint a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hosszú lejáratú hitelből valósítja meg.

Hofbauer József, a kht. igazgatója elmondta: „Az Expo Center tökéletes helyszín lesz vásárok, szakkiállítások, konferenciák, kongresszusok, üzletember-találkozók, fesztiválok, bálok, színielőadások, hangversenyek, koncertek, sportrendezvények, kulturális programok lebonyolítására. Hazai és nemzetközi rendezvényszervező cégeknek is lehetőséget biztosítunk egyedi programjaik itteni lebonyolítására.”

Reményeik szerint a megépülő rendezvényközpont segítségével Pécs egy igazi vásárvárossá fejlődhet. A komplexum nagy hasznára lehet Pécs azon törekvéseinek, hogy 2010-ben Európa kulturális fővárosaként mutathassa meg magát a világnak. A beruházás első ütemének várható befejezése ez év októbere, mikor is a Pécs Expo − 26. Pécsi Nemzetközi Vásár nyitja meg kapuit. Ezt követi a Beruházási Javak és Fogyasztási Cikkek Vására, majd a Sörfesztivál. Az itt felsorolt rendezvényeken túl fontos szerepet kívánnak betölteni a város tudományos életében is. Az Expo Center adottságai lehetővé teszik a kongresszusi és konferenciaközpontként való működését is. A rendezvényközpont egész évben otthont ad a gazdasági és a társadalmi élet szereplőinek, saját programjaik lebonyolítására is. A második ütem – melyben a jelenleg szennyvíztelepként ismert területet építik át – lehetővé teszi mélyített csarnokok, sportpályák és nagyobb fedett kiállítási helyek kialakítását is.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS