A politikusok csapata nyerte a XV. Valentin-napi Páros Teniszversenyt • Hetedhéthatár

Sport

A politikusok csapata nyerte a XV. Valentin-napi Páros Teniszversenyt

Pintér Sándor belügyminiszter és Regőci Attila

A közelmúltban budapesti Tabán Teniszcenterben zajlott találkozón a politikusok lettek 2,5 ponttal az elsők, ugyanennyi pontot szereztek az újságírók is, de rosszabb gémaránnyal utóbbiak a másodikok, harmadikok a művészek-sportolók, negyedikek a sztármenedzserek. Az újságírók tizedik győzelme így elmaradt. Mindegyik válogatott egyaránt nyolc-nyolc párból állt és az azonos számú párok játszottak egymás ellen három fordulóban. Egy-egy mérkőzés egy szett volt, ami öt gémig tartott, 4:4-nél rövidített játszma, tie-break következett. 40:40-es állásnál a fogadó oldal választhatta meg, hogy melyik oldalra kéri az adogatást.

.

Lássuk erősorrendben a bajnokcsapat összeállítását!

A győzteseknek járó kupák

1. Temesvári Andrea – Pintér Sándor, 2. Stumpf István cs. k. – Balázs György, 3. Fazakas Szabolcs – Harcsár István, 4. Bohács Zolt – Szűcs Lajos, 5. Kőszegi Zoltán – Sági István, 6. Karácsony Mihály – Baja Ferenc, 7. Varga József – Bohács Gerda, 8. Bárándy Péter – Puch László.

Temesvári Andrea, a politikusok első helyén szereplő vendég játékos

Temesvári Andrea néhány fontosabb győzelme: ötszörös magyar bajnok, háromszoros csapatbajnok, hatszoros Európa-bajnok 1983-ban az év magyar sportolója, Roland Garros győztes Martina Navratilovával (1986) a világranglistán legjobb helyezése hetedik (1984).

.


A mérkőzések között több részvevővel beszélgettem.

Regőci Attilától a következőt kérdeztem. Mit jelent neked ez a teniszverseny?

Már tizenötödik éve nagy örömet. A „ Szeressük egymást gyerekek” mottó továbbra is híven tükrözi a rendezvény baráti jellegét, hiszen ezen a napon messze elkerülik a teniszpályát az egymással szemben álló politikai nézetek.

 

Pintér Sándor belügyminiszter és Szarvas István

Pintér Sándor belügyminisztertől kérdeztem: Miniszter Úr! Milyen érzés Temesvári Andreával játszani vegyes párost, mert én csodálattal nézem játékát?

Én is nem véletlenül választottam páromnak. Tudja, teniszben fontos a jó párválasztás.

Mi az üzenete Ön számára ennek a napnak?

A sport közelebb hozza az embereket. Itt nincs kormány és ellenzék. Itt barátság van.

 

Stumpf István alkotmánybíró és Szarvas István

Stumpf István alkotmánybírótól kérdeztem. Miniszter Úr! (Az első Orbán kormány minisztere volt) Szoktál találkozni Ádám Antal professzorral, volt alkotmánybíróval Pécsett?

Szoktam, Pécsett komoly tudományos műhely van.

Már három éve szerkesztem az interjút, amit a Századvég elnöki székéből adtál nekem. Száz százalékig bejött a választási eredmény, ami elhangzott az interjúban.

Nem vagy túl gyors.

 

Horváth István, Luxemburg tiszteletbeli Konzulja és Szarvas István

Horváth Istvánnal, Luxemburg tiszteletbeli konzuljával utoljára 2009-ben találkoztunk, de akkor kétszer is. Meghívott Kismartonba a vasfüggöny lebontásának 20 éves évfordulójára rendezett ünnepségre, ott csináltam interjút az egyik díszvendéggel, Pozsgay Imrével. Ugyanebben az évben részt vettem „Az elszalasztott lehetőség címmel megjelent könyve bemutatóján Budapesten” Excellenciás uram! Ütünk egy párat?

Szívesen ütnék veled, de már átöltöztem. Inkább máskor, most igyunk egy sört!

Szavadon foglak! Van egy barátom Balatonfüreden, az ÁPV Zrt. Felügyelő Bizottságának volt az elnöke. Vele megbeszéltünk egy párost – már egy éve ott játszunk.

Zmeskál Z. Tamás, a Zetapress főszerkesztője az eredményeket böngészi

Keress meg, István!

Rendben. Áprilisban jelentkezem!

A kétezer forintos tombolajegyeket sokan megvették az esti gálavacsorán. Az éjfélkor kisorsolt nyeremények között Katona János egyik festménye és a Viltin Galéria egyik kollázsa is szerepelt.

A bevételből most a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Labdarúgó Szakosztályát támogatták.

Fotók: Lantai József


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS