A 2014-es Valentin Teniszkupát a Művész-Sportolók nyerték • Hetedhéthatár

Sport

A 2014-es Valentin Teniszkupát a Művész-Sportolók nyerték

Jó hangulatban fejeződött be 15-én a 16. Valentin-napi Páros Teniszverseny. Az idén megújuló Tabáni Tenisz Centerben soha ilyen erős mezőnyt még nem láttunk. 32 páros küzdött a győzelemért, s közülük a mindenkit megverő Művész-Sportolók vitték el a pálmát. A többi három csapat keresztbe verte egymást, így közöttük a gémek, szettek aránya döntött.

Az idei győztes, a Művész-Sportolók csapata, a verseny 15 éves múltja során eddig csupán egyszer állhatott a dobogó legfelső fokára. Látványos szettekkel szerezték meg a győzelmet Hajas László csapatkapitány vezetésével, így ők vihetik haza azt a vándorserleget, melyet először 2011-ben emelhettek a magasba. Talán nem véletlen a siker, hiszen idén a csapatot olyan kiváló sportolók erősítették, mint Balogh Gábor kétszeres világbajnok öttusázó, Szabó Bence és Nébald György olimpiai bajnok kardozók, Kenderesi István és Sebők Vilmos válogatott focisták. A nap rangadóját a Kapros Anikó – Regőci Attila páros nyerte (Földényi Dia pár napja megsérült) a Temesvári Andrea – Pintér Sándor kettős ellen.

 

Szarvas István és Temesvári Andrea

Szarvas István és Temesvári Andrea

A rangadó előtt beszélgettem a magyar tenisz nagyasszonyával, Andreával.

Andrea! Ön is ott volt, mint díszvendég a budapesti Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoport küzdelmein. Mennyire elégedett a lányok teljesítményével?

Elégedett vagyok az ötödik hellyel, amit Babos Timi és Jani Réka elért. Jó lett volna, ha a románok ellen győznek, de így is szép a teljesítményük. Hiányzott Czink Melinda.

Elképzelhetőnek tartja ,hogy egy-két éven belül magasabb osztályba kerüljön a magyar csapat?

Benne van ez a csapatban.

Ön szerint, ha jövőben kijön a játék Babos Timeának, hová kerülhet a világranglistán, megközelítheti Szávay Ágnes legjobb eredményét?

Szerintem harminc közé bekerülhet. Szávay Ági legjobb eredménye 13. hely volt az egyéni világranglistán.

Jó játékot a Valentin Kupában, köszönöm, hogy válaszolt kérdéseinkre!


Temesvári Andrea
A magyar ranglistát vezette 1983-87, 1989-91, 1992-96 között. A magyar válogatott tagja (1979-1995). A magyar válogatott és FED-Kupa csapat tagja volt 1983-86, 1989-90, 1992. Amerikában, Atlantában rendezett, a XXVI., az 1996. évi nyári olimpiai játékok tenisz tornáján egyéniben és párosban is indult .Legjobb világranglista helyezése egyéniben 7.
Tornagyőzelmeinek száma egyéni 4, páros 7.

Mottója: „Vallom, hisz tapasztaltam, hogy a teniszezés által megszerzett tulajdonságok segítenek a mindennapi életben, a mindennapok küzdelmében is.” (Forrás Wikipéda)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS