Nyolcvan év után Koronglövő EB a sarlóspusztai pályán • Hetedhéthatár

Sport

Nyolcvan év után Koronglövő EB a sarlóspusztai pályán

Az EB hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten Nagy György, a Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöke, az Európai Sportlövő Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, kissé őket is meglepte, hogy ilyen népes mezőny gyűlik össze a viadalon, mivel az olimpiai kvalifikációs időszak csak a szeptemberi világbajnoksággal kezdődik meg. A nevezések alapján ugyanakkor egyértelmű, hogy Európa legjobbjai mind eljönnek az idén felújított sarlóspusztai pályára.

Igaly Diána és a szerző

Igaly Diána és a szerző

Balogh László főtitkár arról szólt ,hogy az Európai Szövetség pozitívan nyilatkozott a pálya minőségéről az ellenőrzés során. Nagy öröm számára, hogy 43 ország 400 versenyzője nevezett a viadalra.

A sajtóeseményen Kiss Norbert államtitkár-helyettes fontosnak nevezte az EB-t, többek között azért, mert szerinte a verseny egyik legfőbb üzenete az, hogy a magyar sportlövészetnek nemcsak múltja és jelene, hanem jövője is van, nem véletlenül került a sportág a kiemeltek közé. Igaly Diána szakágvezető, aki 2004-ben Athénben szerzett olimpiai bajnoki érmet koronglövészetben (előtte kilencven éve, 1924-ben Párizsban Halasy Gyula) a magyar csapattal kapcsolatban jelezte, hogy 18 versenyző indul, akik közül nyolc rendelkezik nemzetközi szintű eredményekkel.

Pongrátz Bianka és a szerző

Pongrátz Bianka és a szerző

A névadó szponzor OTP Bank képviseletében Bocskai István bejelentette, hogy a legeredményesebb hazai lövőnek 500 ezer forintos jutalmat ajánlanak fel, melyet a június 26-i zárónapon adnak majd át.

Igaly Dianát és a női válogatott csapat tagját, Pongrátz Biankát a magyar esélyekről faggattam. A két hölgy egyetértett abban, hogy optimista esetben egy valamilyen színű érem és két döntős helyezés, pesszimista esetben két döntős helyezés lehetséges.

Igaly Diana hozzátette, ha valaki döntőbe került, az már mindent elérhet.

(Fotók: Henter Pál)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS