Elődöntőben a női vízilabdaválogatott • Hetedhéthatár

Sport

Elődöntőben a női vízilabdaválogatott

A világbajnoki bronzérmes magyar női válogatott zuhogó esőben 11:7-re legyőzte kedd délután az orosz együttest, és bejutott az elődöntőbe a budapesti Vízilabda Európa-bajnokságon. Igazán a második negyedben játszottak jól Merész kapitány lányai, ahol 4:1-es eredményt értek el, amit már az oroszok nem tudtak behozni.

Merész András szövetségi kapitány a mérkőzés után az m1 csatornának nyilatkozva azt mondta, a csapat egyre jobban játszik az EB-n, de talán még a most mutatott teljesítmény sem lesz elég az elődöntőben, ezért a játék minden elemében tovább kell fejlődniük. – A mérkőzés végeredménye a két csapat közötti valós különbséget mutatja, mind játékosonként, mind pedig az összecsapás egészét tekintve – tette hozzá a kapitány.

Keresztbejátszás az elődöntőért: Magyarország–Oroszország 11-7 (2-1, 4-1, 3-3, 2-2), Olaszország-Görögország 11-9 (2-2, 3-2, 1-2, 1-1 – büntetőkből 4-2).

Csütörtökön 15 órától az 5-6. helyért az oroszok a görögökkel játszanak, majd a B-csoport győztes spanyolokkal 16:30 órától száll vízbe a magyar válogatott a döntőbe jutásért. A másik elődöntőben az A-csoportelső holland gárda – amely a spanyol csapathoz hasonlóan automatikusan lépett tovább a legjobb négy közé – az olaszokkal csap össze csütörtökön 18 órától.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS