DesignPécs – Bemutatkozik Dél Designja! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

DesignPécs – Bemutatkozik Dél Designja!

Széleskörű összefogással, Pécs és Baranya megye Design ágazatának képviselői, vállalkozások, kutatóhelyek, művészek csatlakoztak a Design Hét Budapest 2014 programjához.

DesignPecsOktóber 3-12 között közel 50 esemény és szakmai program keretében mutatják be a résztvevők a designnal kapcsolatos tevékenységüket, nemzetközi láthatósággal bíró projektjeiket, világraszóló eredményeiket. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Formatervezési Klubot indított 2013-ban. A Klub nemcsak felkarolta, de generálja is a designnal, formatervezéssel kapcsolatos helyi vállalkozások munkáját. Értékeinket és az ebből adódó lehetőségeket be kell mutatnunk nemcsak az országnak és hosszú távon a világnak, de a helyi döntéshozók és lakosok számára is.

A város kulturális adottságai, a művészeti képzés és a kulturális szereplők sokasága és magas minőségű szolgáltatásaik természetes lehetőséget nyújtanak a kreatív ipar fejlődésére. Pécs az ország kreatív ipari decentruma, amelyet a helyi szerzői jogi ágazatok gazdasági teljesítménye is igazol. A kreatív ipar és a más iparágak, mint gépipar, környezetipar, járműipar, elektronika, műanyagipar és biotechnológia együttműködése is koherens; egymást kiegészítő.

A Kamara a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai karral, a Kreatív Ipari Klaszterrel és Pécs Megyei Jogú Várossal összefogva szervezte meg a DesignPécs programsorozatot. Az összefogás eredményeként városi fenntartású helyszínek, egyetemi kutatók és oktatók, egyetemi hallgatók és több mint 30 vállalkozás működik együtt a szervezők által koordináltan. Amit a DesignPécs során megmutatnak: divat, kesztyűipar, orgonagyártás, alkalmazott művészet, ékszerkészítés, építészet és lakberendezés3D technológiák és azok alkalmazási lehetőségei, járműgyártás és formatervezés, kézműves termékek, audiovizuális technológiák; film és videó.

A DesignPécs a hét folyamán technológiai, építészeti, képzőművészeti designkiállításokkal, nyitott designlaborokkal, -műhelyekkel, kihelyezett szemináriumokkal, képzésekkel, workshpokkal, designvásárokkal, fórumokkal és kerekasztal beszélgetésekkel, koncertekkel várja az érdeklődőket.

A program védnökei: Dr. Páva Zsolt Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere, Dr. Bódis József PTE Rektora; Dr. Kéri István Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

www.designpecs.hu
www.designhet.hu
www.designweek.hu
www.facebook.com/designpecs
www.facebook.com/budapestdesignweek
instagram.com/budapestdesignweek


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS