„Gershwin szerelmei” a Dunán • Hetedhéthatár

Színház

„Gershwin szerelmei” a Dunán

Kifinomult gasztronómia és színházi előadás. Ezt kínálja a Gourmet vacsoraszínház. Az ételek látványa és íze fantasztikus.

Feher-Adrienn

Szarvas István Fehér Adriennel, aki Gershwin két nagy szerelmét, Kay Swiftet és Paulette Goddardot alakítja

A zenés játékot, amely a Gourmet Színházhajó első bemutatója, október 25-én a „Gershwin szerelmei” a Bánffy Zeneszínház előadása. Szabó Zoltán Attila írta, aki az Újnyugat Irodalmi Kör vezetője, a Nyugat Plusz folyóirat főszerkesztője is egyben. Gershwint Kiss Zoltán alakítja, a színészhez közel áll ez a műfaj, hiszen már vizsgaelőadásában megidézte Gershwint. Az amerikai zeneszerző, a Porgy és Bess szerzője két nagy szerelmét, Kay Swiftet és Paulette Goddardot (utóbbi Charlie Chaplin, később a színészkolléga, Burgess Meredith, még később a Nyugaton a helyzet változatlan írójának, Erich Maria Remarque-nak volt a felesége) egyetlen színész személyesíti majd meg: Fehér Adrienn. A produkció részese még Fehér Gábor, a Cotton Club Singers és a Singer Street alapítója, illetve Pintér Béla alkotótársa, a hegedűművész Veér Bertalan.

S hogy mi az a jazz-fantasy? Nos, Gershwinék szellemalakokként térnek vissza a darab szerint, s az egyszerre ironikus, egyszerre drámai mesében a létezés értelmét is firtatják.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS