Szerdán kezdődik Pécsett a Zeneszüret! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Szerdán kezdődik Pécsett a Zeneszüret!

Október 22 és 26 között nemcsak a város mediterrán hangulatú tereiért, a felújított Zsolnay negyed, a Dzsámi nemcsak országosan egyedülálló épületkomplexumaiért érdemes ellátogatni Pécsre, de a több éves múltra visszatekintő Zeneszüret Fesztivál várja a klasszikus zenei csemegéket kedvelőket Magyarország sokak szerint legkiválóbb akusztikájú  koncerttermébe, a Kodály Központba.

A teljesség igénye nélkül a fesztiválon  Balog József új, Liszt CD-jét mutatja be, stílusosan a Liszt teremben. Kocsis Zoltán szintén zongoraművész fiával, Kocsis Krisztiánnal négykezesezik, a Dobra János vezette Budapesti Tomkins Énekegyüttessel Magyarországon egyedülálló repertoárból adnak ízelítőt. A Pécsi Bazilikában Gyöngyösi István orgonajátékának izgalmas párja lesz Keller András hegedűjátéka, aki ezúttal nem vezényel, hanem saját hangszerén játszik majd. A világ 10 legjobb zenekara között jegyzett Budapesti Fesztiválzenekar Haydn, Mozart, Rossini versenyműveiből válogatva magával ragadó muzsikával kényezteti majd a közönséget.

Ezen a héten azok is belekóstolhatnak a klasszikus zene hangulatába, akik nem mennek el a koncerttermekig, hiszen az utcától a moziig, kiállítóterektől az interaktív színházi produkciókig a rendező Filharmónia  a társművészeteket is segítségül hívja, így mindenütt jelen lesz a komolyzene olyan „köntösökben” is, ahogy csak ritkán lehet megtapasztalni, ne hagyja ki!

A fesztivál részletes programja: www.zeneszuret.hu

zeneszuret

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS