Dárdai: A selejtezőben hátralévő meccseink háromesélyesek • Hetedhéthatár

Sport

Dárdai: A selejtezőben hátralévő meccseink háromesélyesek

Ha magyar csapat nem is tartozik Európa legjobb együttesei közé, a magyar Labdarúgó Szövetség kommunikációja európai színvonalú, köztük a szövetségi kapitányé Dárdai Pálé, de ezt elmondhatjuk az elnökről, Csányi Sándorról is, aki a közelmúltban két órán át válaszolt a sportújságírók kérdéseire.

December 12-én Budapesten a Novotel szálló Liszt termében félszáz újságíró előtt Dárdai Pál tizennyolc kérdésre adott választ. Ezekből ismertetünk néhányat.

Milyen elvárások vannak az MLSZ részéről Ön felé?

Dárdai Pál (Fotó: Wikipédia)

Dárdai Pál (Fotó: Wikipédia)

Jó szó ez az elvárás, érzem körülöttem a mindennapokban folyamatosan nő. Nem mondtak ki semmit, de eredménykényszer van. Úgy kell gyűjteni a pontokat, hogy az utolsó két körre maradjon esély. Válogatottunknak továbbra is a harmadik helyre van esélye, de ez se biztos.

Eddig kevés gólt kaptunk, ez mennyire érdem?

A védekezés olyan, amit számon lehet kérni, meg kell szervezni, meg kell érteni és végre kell hajtani. Ez az egyszerűbb része a futballnak. A támadójátékot ugyanannyit gyakoroltuk, de értelemszerűen ez többet hibádzik.

Magával mennyire elégedett?

Én csütörtökig vagyok mindig ideges. Romániában éreztem először, hogy büszke vagyok magamra. gondoltam is rá, hogy én hányszor lehettem már itt, pedig még nem voltam. Nyugodt voltam, mert az eltervezett munkát a stábbal és a csapattal becsületesen végigcsináltuk.


Lapunk kérdéseire a következő válaszokat adta a szövetségi kapitány.

Milyen eredménnyel lenne elégedett?

Nem szeretnék nagyon előre menni, tippelni se. Először le kell zárni az elmúlt két hónapot. Aztán meg kell nézni a márciust, amikor bejönnek a játékosok az első edzőtáborba, egy téli felkészülés után. Pontos pontszámot nem tippelnék előre, mindkét meccs háromesélyes, az ellenfeleknek is hasonló esélyeik vannak.

Nem fog önnek nehézséget okozni a kétlaki élet?

Ma az internet korában nem kel mindig jelen lenni, interneten is el lehet látni a feladatok egy részét. Mindent el fogok követni, hogy mindkét helyen maximálisan helytálljak. Egy biztos, hogy a családomra kevesebb időm lesz, de ezt majd később bepótolom.

Dárdai Pál 2015. november 30-ig az Európa-bajnoki selejtezők végéig vezeti a magyar válogatottat.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS