DSc Noszticius Zoltán Solumium fertőtlenítőszere a Svéd Kereskedelmi Kamara Nagydíjasa • Hetedhéthatár

Napi aktuál

DSc Noszticius Zoltán Solumium fertőtlenítőszere a Svéd Kereskedelmi Kamara Nagydíjasa

A Solumium egy környezetbarát módon alkalmazható fertőtlenítőszer, amely megoldást kínál az antibiotikum-rezisztencia globális problémájára is. A szert Noszticzius Zoltán, a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Széchenyi díjas Professor Emeritusa fejlesztette ki. A professzor sajtótájékozatón elmondta, hogy a klór-dioxid felhasználási lehetőségeit vizsgálta és 2006-ban a „hipertiszta” klór-dioxid előállításával sikerült felfedeznie egy, az egészségügy területén univerzálisan használható fertőtlenítőszert, amelyet napjainkban elsősorban a fogászatban hasznosítanak.

SolumiumA feltaláló kiemelte, hogy a Solumium oldatok segítségével a klór kémiai jellemzői miatt a test felszínén keletkezett fertőzéseket lehet gyógyítani, a szövetek belsejébe azonban nem képes behatolni, ezért az ott kialakult fertőzések megfékezésére nem alkalmas. Külön megköszönte segítéségét DSc Rosivall László professzornak.

Az évente egyszer átadandó Gran Prize interdiszciplináris díjat a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület 2012-ben azzal a céllal alapította, hogy ösztönözze a Föld legsürgetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket a környezetvédelemben, a fenntartható fejlődésben, a dizájnban, az orvostudományban, az egészségmegőrzés és -fejlesztés területén, és az oktatásban.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS