Különjárat / Balaton • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Különjárat / Balaton

A pécsi születésű Weiler Péter húsz éve fest, rajzol és rendez kiállításokat képeiből. Figuratív és színes világa megkapóan adja vissza az adott kor vagy helyszín hangulatát és finom humorral csal mosolyt az arcunkra.

A korábbi, „Route ’71” című képsorozata, amely a Balatonról mutat be egy-egy jellegzetes hangulatot, életképet, idén újabb alkotásokkal bővült ki. A friss művek a Különjárat / Balaton címet viselő tárlaton lesznek megtekinthetők a tihanyi Artplacc fesztiválon, július 22-26. között – stílszerűen egy régi Robur buszban.

A művész honlapján így ajánlja a közönség figyelmébe a műveket: „A balatoni témájú képek keverik a retró és a modern életérzést, kimerevítenek jellegzetes mozdulatokat és mindannyiunk számára ismerős helyszíneket. A színes, leginkább a pop-art műfajába sorolható képek a pillanatok banalitását ragadják meg. Minden nagyon ismerős, de valahogy mégis távoli. Álomképek éles kontúrokkal. Weiler 2014-ben a köveskáli buszmegállóban állított ki, idén a helyszín egy fantasztikus oldtimer Robur busz lesz. A tárlat egy igazi balatoni időutazás.”

 

Miss Kelet-Balatoni Kistérség

Miss Kelet-Balatoni Kistérség

Tejivó lány

Tejivó lány

Walkman

Walkman


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS