Lengyel Lajos: szeretne minden versenyző az első lenni • Hetedhéthatár

Sport

Lengyel Lajos: szeretne minden versenyző az első lenni

Több mint 170 ország képviseletében 7000 sportoló, valamint 30000 önkéntes és  félmillió néző várható a 2015-ös Speciális Nyári Világjátékokon július 25. és augusztus 2. között Los Angelesben.

LA2015Ez lesz az év legnagyobb sport- és humanitárius eseménye a világon. Hasonlóan fontos rendezvény lesz, mint az 1984-es Los Angelesben rendezett Nyári Olimpiai Játékok.

A Speciális Olimpiai Mozgalom 1968 óta, tehát 47 éve szolgálja az értelmi fogyatékossággal élő sportolók közösségét, több mint 4 millió embernek szervez programokat szerte a világon, kiemelve és felszínre juttatva tehetségüket, küzdeni akarásukat.

Alig telt el négy év a legutóbbi Nyári Világjátékok óta, máris közeledik az újabb verseny, ahol ismét szeretne mindenki első lenni. Athénban, az ókori kultúra bölcsőjében, 51 arany-, 32 ezüst-, és 25 bronzérmet szerzett a magyar csapat. Kívánom, hogy sportolóink Los Angelesben ugyanilyen lelkesen, tudásuk legjavát nyújtva szerepeljenek a különböző versenypályákon, csarnokokban – mondta Budapesten a városligeti Robinson Étteremben rendezett sajtótájékoztatón 2015. július 15-én Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnöke.

Magyarországot 86 fős delegáció, közte 58 sportoló képviseli majd az „Angyalok Városában”, versenyzőink 14 sportágban (atlétika, asztaltenisz, bocsa, bowling, erőemelés, görkorcsolya, judo, kerékpár, kosárlabda, labdarúgás, tenisz, tollaslabda, torna, úszás) veszik fel a küzdelmet.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS