A Széchenyi tér regényes története • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

A Széchenyi tér regényes története

Karácsonyra időzítve új kiadásban jelenik meg Vörös Márton 1963-ban megjelent, A Széchenyi tér regénye című könyve. A kötet bemutatóját 2015. december 10-én tartják a pécsi Hotel Laterumban 17:30-tól. A könyvet bemutatja Bodács Etele újságíró, közreműködik Stenczer Béla színművész. A rendezvény házigazdája Andrell Tamás.

KONYVBEMUTATO MEGHIVO SZECHEN...A pécsi Házmester’98 Kiadó Pécsi Krónika sorozatban megjelentetett kötetének különlegessége abból adódik, hogy nem csak a historikus időket átélt tér történetének leírása alapján vethetünk pillantásokat a múltba, hanem mert a könyv első, eredeti megjelenések ideje is mára már történelemmé vált. Az újranyomott Széchenyi tér regénye könyv a borítótól eltekintve az eredeti tartalommal mindenben megegyező kiadás.

Vörös Márton írása nyomán teljes áttekintést nyerhetünk Pécs főterének változatos történelméről. A könyvben található adatok nagy része az akkori kutatások alapján még ma is helytálló, de az írói szabadságból adódóan némely leírás és információ valószínűleg a történetek színesítése miatt születhetett meg.

E lebilincselően érdekes könyv elolvasása után nem csak a városba látogatók vagy az itt letelepedők, de a tüke pécsiek is egészen más szemmel néznek majd körül a főtéren, gondolatban átélve újra és újra annak olykor viharos, fordulatokban gazdag, sokszínű, sajátos regényét.

A korbeli tájékozódást segítendő, egy térképet is talál a kedves Olvasó a könyvben, az eredeti kiadvány megjelenésének időpontjában használatos utcanevekkel.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS