Csányi Sándor: Bízom benne, hogy a foci EB-re kijutás pozitív lesz az NB1 színvonalára • Hetedhéthatár

Sport

Csányi Sándor: Bízom benne, hogy a foci EB-re kijutás pozitív lesz az NB1 színvonalára

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és a MOL-csoport között megkötött szponzori támogatás összege egy évre 285 millió forint, emellett a MOL-csoport 2 milliárd forintért vállalja TAO-keret biztosítását az MLSZ projektjei számára.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója szerdán közös együttműködést jelentettek be az MLSZ székházában tartott sajtótájékoztatón.

Csányi Sándor és Szarvas István

Csányi Sándor és Szarvas István

„Nagy megtiszteltetés, hogy az MLSZ szponzoraként főtámogatói lehetünk a nemzeti tizenegynek – kezdte beszédét a bejelentés után Hernádi Zsolt. – Bízom benne, hogy mi is hozzájárulunk ahhoz, hogy a jövőben is méltó módon képviselje az országot a csapat, és folytassa azt az utat, amit az elmúlt időszakban elkezdett. A MOL-csoport részéről nem új dolog a labdarúgás támogatása, korábban részt vettünk a Bozsik-program újraélesztésében, változást kezdeményezve a labdarúgásban. Részt vettünk az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb magyar csapata, a Videoton FC támogatásában is, de leányvállalatuk, az INA-n keresztül a horvát nemzeti csapat támogatói is vagyunk. Nem hiszem, hogy lett volna még egy ilyen ország, mint Magyarország, amely ennyire várta volna, hogy részt vegyen egy nagy labdarúgó-eseményen. A válogatott megmutatta, hogy hittel, akarattal, erőfeszítéssel minden nehézséget le lehet küzdeni, köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ismét egy nagy tornán szurkolhatunk a nemzeti csapaért. Szóljon az idei nyár a szurkolásról, a labdarúgó EB-n, a jégkorong VB-n és az olimpián is, legyen Magyarország a tízmillió szurkoló országa!”

Csányi Sándor köszönetet mondott a MOL-csoportnak a támogatásért, majd így folytatta: Hernádi elnök-vezérigazgató Úr eljöhetne pszichológusnak a magyar válogatotthoz, olyan lelkesítő szép beszédet mondott, majd hozzátette: ezzel az eredménnyel, a teljesítménnyel a Magyar Labdarúgó válogatott elérte azt a szintet, hogy egy világcég érdemesnek tartsa szponzorálni.

A sajtótájékoztató után Sipos Jenő, az MLSZ kommunikációs igazgatója jóvoltából sikerült elsőnek interjút készíteni Csányi Sándorral.

Csányi Elnök Úr! Tavaly a Magyar Újságíró Szövetség székházában Budapesten kérdésemre, hogy mivel lenne elégedett a magyar labdarúgással kapcsolatban, azt mondta, ha bejutnánk az EB-re és színvonalas lenne az NB1. A fele megvalósult, mi a véleménye az utóbbiról?

Bízom benne, hogy bejutásunk pozitív hatással lesz az NB1-es játékosokra. Ha majd meccseket játszunk az EB-n, az is növeli a játékosok teljesítményét és önbizalmát.

Az EB-n milyen eredménnyel lenne elégedett?

Nézze, én erre nem mondok konkrétumot, nem szeretném, ha ez az elvárás ránehezedne a játékosokra. Minden győzelemnek és jó játéknak örülnék.

Elárulná, hogy kivel vagy kikkel játszunk az EB előtt?

Kikkel játszunk felkészülési meccset?

Hivatalossá vált, hogy az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott március 26-án játssza idei első nemzetközi felkészülési mérkőzését, a budapesti Groupama Arénában, a szintén EB-résztvevő horvát csapat ellen, akiket amint Hernádi úrtól az előbbiekben hallhatta szintén szponzorál a MOL csoport. Májusban külföldön egy nagynevű európai csapattal folytatjuk a felkészülést.

Váltsunk témát! Korábban egy Prima Primissima sajtótájékoztatói felvetésemre – egyetért velem, hogy meg kellene változtatni a jelölési kategóriákat, inkább úgy mondtam, bővíteni, egyetértett. Továbbra is fennáll ez az álláspont?

Válaszom igen, dolgozunk rajta.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS